Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na vánočních trzích v Bruselu reprezentovaly kraj firmy Preciosa Figurky a Egermann

  • 24. 11. 2009 17:55
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Na letošním pátém ročníku Krušnohorských vánočních trhů pořádaných Zastoupením svobodného státu Sasko ve spolupráci mimo jiné i s krajským Zastoupením LK v Bruselu reprezentovaly náš kraj již tradičně výrobky dvou sklářských firem - Preciosa Figurky, s.r.o. a sklárny Egermann, s.r.o.

 

„Tyto firmy se zúčastňují těchto trhů pravidelně již od prvního ročníku a patří z pohledu návštěvníků k nejatraktivnějším. Svým zbožím udělají radost pod vánočním stromkem nejednomu z blízkých těch návštěvníků, kteří na trhy zavítají. Těch letošních se podle statistiky organizátorů zúčastnilo přes 3300,“ uvedl vedoucí Zastoupení LK v Bruselu Pavel Branda.

Ti všichni měli podle něj možnost obdivovat nejen finální výrobky obou sklářských firem, ale také mohli na místě pozorovat zručnost lidí, kteří tyto krásné věci vyrábějí.

 

Firma Preciosa Figurky, s.r.o. například předváděla, jak vznikají nové šperky tak říkajíc přímo pod lampou. Dokonce i sami návštěvníci si mohli vyzkoušet, že vytvořit takový šperk (byť i z předem připravených součástí a za asistence odborníků), není zcela lehké. Nemluvě pak o nezbytnosti velké dávky talentu a zručnosti při provádění brusu do známého „červeného“ skla sklárny Egermann. To vyžaduje pevnou ruku i ostré oko, které spolu dokáží spolupracovat a vytvořit skutečná umělecká díla. O tom, že je to skutečné umění, se přesvědčili ti, kteří zasedli ke sklářskému brusu a vyzkoušeli si to tzv. „na vlastní kůži“.

 

„Všechny tyto „atrakce“ spolu s krásnou nabídkou zboží obou firem skutečně čestně reprezentují náš kraj za jeho hranicemi a dokazují zahraničním návštěvníkům těchto vánočních trhů, jak technicky náročné a zároveň krásné věci u nás dokážeme tvořit,“ řekl Pavel Branda.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky