Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na zasedání Rady SOLK vystoupil radní Jaroslav Podzimek

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 03. 2011 13:50

Sdílet článek

 

Na zasedání Rady Sdružení obcí a měst Libereckého kraje, které se uskutečnilo v České Lípě 3. března, informoval Jaroslav Podzimek (ČSSD)  krajský radní pro resort zemědělství a životního prostředí, účastníky o aktuálnímu dění v Libereckém kraji.

„Upozornil jsem například o vysílání pořadu AGROfakta každé úterý na TV Prima, v němž mapujeme situaci v zemědělství a potravinářství našeho kraje. Dále jsem starosty a jejich zástupce seznámil s novým Kalendářem vzdělávacích akcí na rok 2011, který vydal můj resort.. Je v něm 29 zemědělských a potravinářských akcí a k tomu 22 ekologických,“ řekl radní.

Rada SOLK dále jednala o připravovanou novelu živnostenského zákona, kde má být je cílem optimalizace dosažení úspor finančních prostředků vynakládaných ze státního rozpočtu, zajištění efektivnosti a jednotného výkonu živnostenské správy bez střetů zájmů se samosprávou, snížením počtu úřadů bez zhoršení kvality služeb pro podnikatele, ale vyšší efektivnosti kontrolní činnosti. „ Informoval jsem účastníky, že Rada Libereckého kraje s touto novelou zásadně nesouhlasí vzhledem ke zhoršení dostupnosti živnostenských úřadů a kontrolní činnosti v živnostenském podnikání,“ zdůraznil Jaroslav Podzimek s tím, že obdobně se hovořilo i o záměru vzniku sociálních úřadů.

Radní informoval rovněž o Programu Zelená úsporám, kde nyní  probíhá kontrola přijatých žádostí.

Počet přijatých žádostí je mnohonásobně vyšší, než SFŽP čekal, a proto není možné tak extrémní nárůst žádostí zkontrolovat do stanoveného termínu,“ uvedla ve své zprávě 1. náměstkyně ministerstva životního prostředí Rut Bízková.

Podle ní 20000 žádostí v objemu 5,7 miliard korun schválených na 91. + 92. Radě fondu z loňského podzimu 2010, bude vyplaceno v původní požadované výši žadatelům do konce března 2O11.

K projektu „Odpadové hospodářství – spolupráce  LK a okresu Gőrlitz, jsem upozornil, že

      Z vodu nedostatku peněz z německé strany, nebude projekt pravděpodobně realizován,“ uzavřel krajský radní.

Ze strany SOLKu byl na jednání vznesen požadavek k vyjednání schůzky se zástupci resortu dopravy LK a získání informací týkajících se financování oprav silnic a mostů poničených loňskými srpnovými povodněmi. Na řadu přišlo též projednávání státem připravovaného výběru mýtného na silnicích II. a III. tříd.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky