Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na zasedání Výboru zemědělství a životního prostředí ZLK se jednalo i opatřeních proti povodním

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 03. 2011 12:38

Sdílet článek

 

Krajský radní LK Jaroslav Podzimek (ČSSD) se zúčastnil 24. března 2. řádného jednání Výboru zemědělství a životního prostředí Zastupitelstva LK.   Na programu bylo mimo jiné i promítnutí vybraných dílů z projektu AGROfakta, informace Krajské veterinární správy a situace po povodních v srpnu loňského roku.

V úvodu představil radní členům výboru pořad AGROfakta a zhodnotil záměr a smysl natočení 9. dílů, který se vysílá na TV Prima.

„Zároveň jsem informoval i o záměru dotočit ještě 10. díl, v němž by bylo shrnuto vše podstatné z předchozích částí,“ řekl Jaroslav podzimek s tím, že pořad se týká situace zemědělství a potravinářství v Libereckém kraji.

 Podrobnou zprávu o činnosti přednesl nový ředitel KVS LK Miroslav Kurfűrst. Obsahovala informace o práci veterinární správy – nařízení EU, veterinární dovozy, současné stavy hospodářských zvířat  apod.

„Ředitel zodpověděl i otázky, které se týkaly cen léků pro zvířata, nemocí a parazitů přenosných na člověka, ochrany trhu a podobně,“ doplnil radní.

Člen výboru Jaroslav Svoboda předložil informace a odpověděl na otázky, které se týkaly srpnových povodní 2010. Připomněl, že naměřené hodnoty srážek byly nesmírně vysoké. Jaká opatření do budoucna vytvořit není jen na odbornících, ale týkají se i nás všech.

„Důležitá je i připravenost z hlediska spojovací techniky – vždy dojde k výpadkům elektrické. energie a spoléhat se na mobilní telefony můžeme jen do doby, než v nich dojde baterie,“ připomněl Jaroslav Svoboda..

V závěru programu schválil Výbor zemědělství a životního prostředí ZLK přidělené dotace v programu G 6, G 7 a G 8, které bude doporučeno ke schválení Zastupitelstvu LK.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky