Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nadace Euronisa věnuje výtěžek aukce děl známých českých výtvarníků opět slabým a potřebným

  • 19. 11. 2009 18:46

Sdílet článek

Obrazy, fotografie, sochy, skleněné plastiky, ale také diamant, mohou vydražit účastníci benefiční aukce uměleckých děl, kterou pořádá v sobotu 28. listopadu od 14 hodin v multimediálním sále Krajského úřadu Libereckého kraje, ulice U jezu v Liberci Nadace Euronisa na podporu sociálně zaměřených neziskových organizací.

„Letos zájemcům nabídneme na 180 uměleckých děl od 120 výtvarníků. Jsou mezi nimi například takové osobnosti jako Jan Kanyza, dvojice Stanislav Libenský - Jaroslava Brychtová, Bořek Šípek, Olbram Zoubek, Oldřich Kulhánek, René Roubíček, Jaroslav Róna, Michal Halva, Max Švabinský, Jiří Anderle, a mnoho dalších,“ uvedl ředitel Nadace Euronisa Aleš Rozkovec s tím, že věří, že i v letošním nelehkém roce se najdou lidé, kteří mohou a chtějí podpořit sociálně slabé a potřebné.

„Dvanáct dosavadních aukcí vyneslo ve prospěch organizací působících v sociálních službách přes osm a půl milionů korun,“ dodal.

Letošní ročník přinese jednu zajímavou novinku – vedle skvělých výtvarných děl se bude dražit pravý broušený diamant.

„Chceme takto akci nejen oživit, ale také umožnit zájemcům svést na aukci „neúprosný boj“o diamant, který věnovala firma Diamonds International Corporation,“ prozradil ředitel nadace Euronisa.

I letošní 13. benefiční aukci předchází týdenní výstava nabízených výtvarných děl, která potrvá od 23. do 27. listopadu 2009 v prostorách liberecké pobočky ČSOB na třídě 1. máje. Díla budou veřejnosti přístupná v pracovní dny od 9 do 17 hodin.

Aukční katalog uměleckých děl, který byl pro účely aukce vytištěn, si zájemci mohou zdarma objednat telefonicky na telefonním čísle 485 100 218 nebo poštou na adrese: Nadace EURONISA - Rumjancevova 3, 460 01 Liberec 1.

„V loňském roce účastníci vydražili téměř milión korun. I letos bude čistý výtěžek, stejně jako v minulých letech, rozdělen mezi sociálně zaměřené neziskové organizace působící v Libereckém kraji a Šluknovském výběžku,“ zdůraznil Aleš Rozkovec.

Pro více informací kontaktujte:          Jan Pelant - PR manažer

                                               Mobil: 604 473 478, 485 102 753
                                               e-mail: jan.pelant@euronisa.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky