Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nadace EURONISA vybrala ve sbírce Pozvedněte slabé! 716 000 korun, dostalo se i na povodněmi zasaženou Višňovou

Mgr. Langer Jiří

  • 08. 04. 2011 16:15
  • Školství

Sdílet článek

 

Sbírka „Pozvedněte slabé!“ má za cíl získat prostředky zejména od individuálních dárců pro podporu projektů místních neziskových organizací. Sbírka se může pyšnit svou průhledností a důrazem na region. Každý dárce si může být jist, že prostředky poskytnuté v daném městě pomohou místní neziskové organizaci.

 

„V letošním ročníku sbírka podpořila 23 projektů a za 8 let své působnosti tak pomohla realizaci 216 projektů za bezmála 6 milionů korun. Nejvyšší dar, 30 000 korun, letos získala Hospicové péče Svaté Zdislavy v Liberci, na svůj projekt nazvaný „Dnes ty, zítra já…,“ uvedl mluvčí Nadace Tomáš Maštalko.

„Tento ročník sbírky byl unikátní i tím, že pomohla některým obcím postižených loňskými srpnovými povodněmi. Například pro obec Višňová na Frýdlantsku se vybralo 60 tisíc korun. Toho si velmi vážíme,“ dodal radní LK pro sociální věci Pavel Petráček s tím, že  v České Lípě získala zajímavou částku 22 200 korun Asociace náhradních rodin České republiky.

Patronem letošního ročníku se stal Jiří Lábus, kterého budou moci lidé uvidět 20. dubna na benefičním prodeji pečiva v obchodním centru Forum Liberec.

Bližší informace o rozděleném výtěžku jsou na stránkách Nadace EURONISA a v příloze.

Nadace EURONISA děkuje všem, kteří přispěli koupí sbírkového předmětu, zasláním DMS nebo finančním darem.

I nadále je možné podpořit slabé v regionu zasláním dárcovské sms ve tvaru DMS EURONISA na číslo 87 777, cena DMS je 30 Kč, z toho 27 Kč obdrží Nadace EURONISA.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky