Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nadaci Euronisa povede Blanka Nedvědická

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 02. 2014 16:34

Sdílet článek

Od prvního březnového pondělí nastoupí do funkce ředitelky regionální Nadace Euronisa Blanka Nedvědická. Rozhodla o tom šestičlenná správní rada nadace na svém pondělním jednání. Funkci ředitele od založení Nadace v roce 1995 až doposud vykonával Aleš Rozkovec. Ten po dohodě se správní radou svoji dlouholetou činnost ukončil právě ke konci února.

Správní rada nadace rozhodovala o obsazení funkce ředitele z několika kandidátů. „O výběru Blanky Nedvědické nakonec rozhodly její zkušenosti z oblasti neziskového sektoru i veřejné správy“ říká Jaroslav Zámečník, jeden z členů správní rady.  V letech 2005 - 2008 byla Nedvědická například ředitelkou Jizerské obecně prospěšné společnosti a podařilo se jí získat řadu sponzorů z celé republiky pro zajištění údržby lyžařských stop. Je také mimo jiné autorkou více jak desítky projektů, které přinesly do regionu přes 80 milionů korun z přeshraničních programů, například Singltrek pod Smrkem nebo cyklostezka z Jizerky do Jakuszyc.

Blanka Nedvědická je také známá svými aktivitami mimo hranice republiky. Před dvěma lety se jako dobrovolník vydala na půl roku do indických Himalájí učit tamní děti angličtinu ve Sluneční škole, kterou postavilo české občanské sdružení Surya z Prahy.

Po téměř deseti letech práce v neziskovém sektoru jsem s radostí přijala nabídku pracovat v Nadaci Euronisa. Těší mě, že mám možnost smysluplně uplatnít svoje zkušenosti přímo v regionu a podílet se na zlepšení života lidí se zdravotním nebo sociálním znevýhodněním,říká Blanka Nedvědická, nová ředitelka Nadace Euronisa.

Posláním Nadace EURONISA je pomáhat lidem žít plnohodnotný život nezávisle na jejich věku, sociálním postavení a zdravotním stavu. Nadace podporou projektů a činností jednotlivých organizací a fyzických osob v sociální, kulturní a vzdělávací oblasti mj. 

* pomáhá starým, nemocným a opuštěným lidem v jejich každodenním životě,

* zlepšuje a obohacuje život tělesně a mentálně postižených lidí,

* pomáhá rodinám s dětmi v tísni,

* podporuje programy prevence AIDS, drog a jiných negativních jevů.

Nadace EURONISA byla založena Sborem Jednoty bratrské v Liberci v roce 1995 jako nadace podporující sociální aktivity v Euroregionu Nisa. Do dnešního dne rozdělila granty v celkové hodnotě 26 milionů  Kč mezi neziskové organizace v Libereckém kraji a Šluknovském výběžku. Podpořila tak 1265 projektů 282 neziskových organizací.

Nadace EURONISA je držitelem známky kvality udělované Forem dárců.

Do podvědomí lidí v regionů vstoupila benefičními aukcemi uměleckých předmětů a každoroční sbírkou „Pozvedněte slabé!“, která je pod patronací herce Jiřího Lábuse.

Kontakt:  603 448 459

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky