Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana Martin Sepp jednal s Osadním výborem o dopravní situaci ve Václavicích

Šírová Květa

  • 28. 07. 2011 14:35

Sdílet článek

Náměstek hejtmana Libereckého kraje Martin Sepp jednal dnes se zástupci Osadního výboru Václavice. Po poledni se sešel se starostou Hrádku nad Nisou Martinem Půtou a předsedkyní Osadního výboru Václavice Ivou Červenou, aby tak zprostředkovaně vyslechl stížnosti občanů Václavic na současnou dopravní situaci v obci. Vlivem poškození a následné opravy provizorního mostu v Chrastavě je přes Václavice vedena objízdná trasa pro kamiony.

„Chápu občany Václavic, že nynější dopravní situace v obci je neúnosná. Zvažovali jsme proto několik možností včetně oboustranného provozu pro nákladní přepravu přes nově nainstalovaný provizorní most v Chrastavě. Bohužel dnes ráno jsem obdržel statické posudky, kde je jasně dána nosnost provizorního mostu, která je sedm a půl tuny. Zprovoznění mostu pro kamionovou přepravu je tedy nemožné,“ řekl náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp.   

Na jednání byla navrhnuta možnost umístění semaforů pouze pro kamiony, které by fungovaly v intervalu 30 minut a neplatily by pro osobní automobily do 3,5 tuny. To však Zákon o provozu na pozemních komunikacích neumožňuje.

„Nyní je přímo ve Václavicích umístěn semafor s intervalem třináct minut, a přesto tato doba kamionům nestačí. Řidiči kamionů také nedodržují nejvyšší povolenou rychlost v obci, která je stanovena 30 km v hodině,“ řekla předsedkyně Osadního výboru Václavic Iva Červená.

Na dodržování dopravních předpisů v obci Václavice dohlíží nyní častěji hlídky Policie ČR.

„Rád bych ještě požádal občany Václavic, aby se pokusili tuto nelehkou situaci ještě měsíc vydržet, než bude dokončena rekonstrukce v Pobřežní ulici v Chrastavě. Požádáme také Policii ČR, aby do Václavic zajížděla ještě častěji,“ řekl Martin Sepp.   

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky