Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana Martin Sepp jednal s představiteli Svazu letců ČR o libereckém letišti

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 02. 2010 14:59

Sdílet článek

 

Náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp se dnes v sídle kraje setkal s předsedou liberecké odbočky Svazu letců ČR plk. Ing. Miroslavem Koškem a místopředsedou plk. Ing. Vladimírem Novákem.

„Chtěl jsem zástupce Svazu Letců České republiky informovat o vývoji situace kolem záměru města Liberec prodat pozemky letiště. Shodli jsme se v názoru, že tak důležitý strategický pozemek by měl zůstat veřejnoprávním majetkem, tedy v rukách města nebo kraje,“ řekl náměstek hejtmana, který upozornil také na fakt, že soukromý investor v případě koupě nedosáhne na evropské peníze, které by město nebo kraj jinak mohly získat na rekonstrukci přistávacích drah i budov.

 „Navíc jsme městu nabídli, že uhradíme náklady na celoroční provoz,“ dodal s tím, že na koupi letiště v současné ekonomické krizi kraj nemá.

Předseda odbočky SLČR, který čítá na 1200 členů v celé republice, upozornil na nebezpečí omezení funkce letiště či dokonce jeho likvidaci, pokud by se dostalo do soukromých rukou.

“Mohlo by se stát, že majitel nebude chtít například  provozovat veřejný provoz,“ poznamenal Miroslav Košek s tím,že Svaz letců ČR bude apelovat na liberecké zastupitele, aby zvážili, zda dají svůj hlas souhlasu s prodejem.

Termín přihlášek do výběrového řízení, kde se odhaduje cena pozemků letiště na cca 100 miliónů Kč, je 29. dubna, otvírání obálek 4. května. Podle dostupných informací by liberecké zastupitelstvo mělo o prodeji rozhodovat na svém červnovém zasedání.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky