Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana otevřel naučnou stezku v zoo

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 04. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6322|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V Liberecké zoologické zahradě byla v úterý slavnostně otevřena expozice neboli naučná stezka o ekosystémech Jizerských hor. Přestřihnout pásku přišli ředitel ZOO David Nejedlo, náměstek hejtmana LK Radim Zika a ředitel Správy CHKO JH Jiří Hušek.

„Tato akce je součástí celoročních oslav  „Jizerky slaví“  ke 40. výročí  vyhlášení CHKO Jizerské hory, nad kterou jsem převzal záštitu. Děti i dospělí zde zábavnou formou získají základní informace o regionu CHKO Jizerské hory. Stezku tvoří základní mapa s fotografiemi ekosystémů oblasti a  dále navazuje devět panelů s  krásnými obrázky, které nakreslil výtvarník Robert Smolík,“ uvedl náměstek hejtmana.

Naučnou stezku, kterou najdete ve střední části zoologické zahrady, připravila Správa CHKO Jizerské hory a ZOO Liberec za finanční podpory Ministerstva životního prostředí a Nadace pro záchranu a obnovu Jizerských hor.

Resort rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky dlouhodobě podporuje aktivity organizací i jednotlivců působících v oblasti ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty. Snaží se podporovat jejich činnost také formou tzv. přímé podpory poskytované z rozpočtu odboru rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí.

„V rámci projektu Jizerky slaví nás Správa CHKO Jizerské hory požádala o podporu čtyř ekovýchovných akcí pro veřejnost.  15. března se již  konal Žabí festival, a nyní nás čekají 18. - 19.dubna akce  Soví noc a 27. dubna Vítání ptačího zpěvu a také výtvarná soutěž pro děti na téma Život v Jizerských horách,“ připomněl Radim Zika s tím, že jeho resort podpořil také vydávání časopisu Krkonoše - Jizerské hory.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky