Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana pro Martin Sepp: Kraj na Frýdlantsko nezapomíná

  • 27. 11. 2009 17:28

Sdílet článek

V souvislosti s výstupy některých médií o údajném opomíjení Frýdlantska současným vedením kraje si dovoluji oponovat fakty. Mimo jiné jsem na Frýdlantsku dlouhou dobu pracoval a jeho problémy dobře znám. Liberecký kraj Frýdlantský výběžek považuje už  celý rok, odkdy byla zvolena současná krajská vláda, jako rovnoprávnou lokalitu, ale navíc zohledňuje jeho problémy s nezaměstnaností a dalšími negativními vlivy současné ekonomické a finanční krize.

Frýdlantský výběžek je zařazen mezi hospodářsky slabé oblasti Libereckého kraje a tak obce i jednotlivci mohou využívat mnohé podpůrné programy, které jsou financovány z krajských i evropských grantů. Příkladem dopravních aktivit může být rekonstrukce silnice Černousy, Ves - státní hranice, stavěná z peněz Příhraničního regionálního operačního programu Cíl 3. Stav povrchů silnic ve vlastnictví kraje je dlouhodobě monitorován a postupně opravován a rekonstruován. O této skutečnosti se můžete přesvědčit pohledem do dokumentu „Analýza dopravy LK“, který je umístěn na webových stranách LK.

Dalším příkladem je naše snaha zprovoznit celoročně silnici II/290 kolem vodní nádrže Souš ze Smědavy po Desnou. Jednání probíhají, zatím se nám podařilo dnes znovuzprovoznit tuto silnici, která byla uzavřena 16. října po sněhové kalamitě, a bude průjezdná do prvních mrazů nebo sněhové nadílky.

Víme i o vysoké nezaměstnanosti ve Frýdlantském výběžku i Frýdlantě samotném a děláme vše možné pro zvýšení mobility pracovních sil.

Proto jsme už v letošním roce posílili železniční spoje mezi Libercem a Frýdlantem o tři vlaky denně, v příštím jízdním řádu pro rok 2010 najdou cestující další tři nové spoje z Frýdlantu do Liberce a jeden pojede navíc i z Liberce do Frýdlantu.

Železniční spojení Frýdlantska je i součástí tak zvané Jizerskohorské železnice, což je část regionální železniční dopravy, na které bude zajišťován provoz novými vozidly od roku 2011.

 Věřím, že obyvatelé Frýdlantska o podpoře své oblasti ze strany Libereckého kraje vědí, že tyto změny ocení a využijí jich ve prospěch zlepšení podmínek svého života.

Náměstek hejtmana Martin Sepp, zodpovědný za resort dopravy

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky