Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana Radek Cikl: Ministerstvo avizuje, že převezme vybrané umělecké střední školy

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 01. 2011 17:18

Sdílet článek

 

Ministr školství Josef Dobeš v prohlášení ze dne 7. ledna 2011 znovu podpořil snahu vedení krajů o nezbytnou reformu středního školství. Současně v něm zpřesnil úvahu o možném převzetí několika málo středních škol ministerstvem - zejména takových, které by v současném systému příliš zatěžovaly rozpočty krajů a které je možné považovat svým způsobem za výjimečné. Z prohlášení ministra školství reagujícího na vzájemné jednání se zástupci krajů, rovněž vyplývá, že dosavadní postup Rady Libereckého kraje ve věci Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské Kamenický Šenov byl v rámci stávajících zákonných úprav jediný možný. K rozhodnutí ministerstva školství, u kterých vybraných středních škol si převezme zřizovatelské funkce, by mělo dojít v relativně krátké době.

Bc. Radek Cikl, náměstek hejtmana LK pro školství, mládež, tělovýchovu a sport (ČSSD)

P. S. : Dne 7.1.2011 bylo na stránkách MŠMT ČR zveřejněno prohlášení týkající se probíhající racionalizace středoškolského vzdělávání (viz: http://www.msmt.cz/pro-novinare/ministr-dobes-plne-podporuje-hejtmany-pri-zestihleni-site

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky