Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana Radek Cikl přihlížel obhajobám praktických maturitních prací v Turnově

Šírová Květa

  • 21. 05. 2010 14:45

Sdílet článek

Náměstek hejtmana pro školství Radek Cikl přihlížel obhajobám praktických maturitních prací studentů Střední uměleckoprůmyslové školy a Vyšší odborné školy v Turnově. Společně s vedoucí odboru školství, tělovýchovy a sportu Jiřinou Princovou si vyslechl několik obhajob maturitních prací studentů oboru zlatnictví a šperkařství.

„Práce žáků jsou velmi pozoruhodné. Obdivuji jejich šikovnost a smysl pro umění. Věřím, že mezi 39 žáky, kteří jsou letos v maturitním ročníku se jistě najde další slavný šperkař nebo kovář, o kterém v budoucnu ještě uslyšíme v tom nejlepším slova smyslu,“ komentuje obhajoby prací studentů náměstek hejtmana LK pro školství Radek Cikl.

Náměstek hejtmana si poté v doprovodu ředitelky školy Jany Rulcové prohlédl prostory dílen a současný stav budov školy.

„V letošním ročníku maturují dvě třídy pod vedením třídních učitelů Ondřeje Šídy a Zuzany Janevové. Během dvou dní obhájí své práce všichni žáci oborů zlatnictví a stříbrnictví, broušení a rytí drahých kamenů,  umělecké odlévání, plošné a plastické lití kovů a umělecké zámečnictví a kovářství,“ doplňuje ředitelka školy Jana Rulcová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky