Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana Radek Cikl: Ředitel gymnázia U Balvanu již jedná o šestiletém cizojazyčném oboru

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 09. 2011 15:27

Sdílet článek

 

 

Reakce na článek „To nám ten školní rok pěkně začíná!“, který vyšel v pondělí 5. 9. 2011 v Jabloneckém deníku.

Stejný článek, podepsaný členy Petičního výboru rodičů studentů gymnázia U Balvanu, vyšel již minulý týden v jiném deníku a k autorství se přihlásila paní Romana Hlaváčková. Stejně jako v článku paní Hlaváčkové, i nyní v článku podepsaném Petičním výborem rodičů je plno napadení a výhrůžek směřovaných mně i Radě Libereckého kraje popisujících, jak nám to spočítají za to, že jsme si v souladu s oficiálními a závaznými dokumenty ministerstva školství i kraje dovolili omezit osmiletý obor na gymnáziu U Balvanu.

Vzhledem k tomu, že jiný zástupce Petičního výboru rodičů, pan Jan Ondřej, vystoupil na jednání Zastupitelstva LK dne 21. 6. 2011 a doslova řekl: „…podporujeme návrh na zrušení osmiletého gymnázia a jeho nahrazení šestiletým oborem….“, bylo by dobré, kdyby si tedy členové Petičního výboru rodičů vyjasnili, co vlastně chtějí a ne lát nad logickými rozhodnutími rady kraje. Současně by mohli vědět, že ředitel gymnázia U Balvanu již vstoupil v jednání s Odborem školství KÚ LK o přípravě zavedení šestiletého oboru s výukou v cizím jazyce. Pokud by ovšem tento obor měl být zapsán na škole již nyní, byl by ze zákona ještě před zahájením vyučování v roce 2014 ministerstvem opět vymazán jako nenaplněný, protože první studenti mohou nastoupit až v roce 2014. A to přece nechceme!

     Vidím jako rozumné, když necháme ve věci našich středních škol pracovat odborníky. A ještě si neodpustím jednu poznámku. Členové Petičního výboru, kteří vystupovali veřejně, jsou rodiči dětí studujících na gymnáziu U Balvanu. Moje dvě děti také vystudovaly střední školy. Jako rodič bych si ale nikdy nedovolil vystupovat ani proti škole, na které studovaly, ale ani v její prospěch, aby to nevypadalo, že se snad snažím získat nějakou výhodu pro úspěch svých dětí ve studiu.

 

Radek Cikl

náměstek hejtmana LK, ČSSD

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky