Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana Radek Cikl zahájil školní rok v Tanvaldě a Liberci

Šírová Květa

  • 01. 09. 2010 14:45

Sdílet článek

Náměstek hejtmana pro školství Radek Cikl (ČSSD) zahájil nový školní rok návštěvou Gymnázia Tanvald a Střední průmyslové školy stavební Liberci.

„Oproti loňskému ročníku je nyní ve třídách znatelně menší počet studentů. Demografická křivka je bohužel neúprosná a my se s nižším počtem žáků musíme vyrovnat,“ řekl Radek Cikl (ČSSD).

Údaje o konkrétním počtu žáků budou známy až k 15. 10. Školy je vykáží do 30.9.

„Již teď lze udělat odhad počtů žáků pro první ročníky středních škol, a to na základě počtu vycházejících žáků z 9 tř. všech zřizovatelů škol. Celkem jich v roce 2009/2010 ze ZŠ odešlo 3 665. U ZŠ, díky systému jedné přihlášky, lze vycházet z počtu zapsaných do 1. tříd  ZŠ všech zřizovatelů. Jedná se o 4 279 žáků z toho podalo žádost o odklad 901. Celkový počet je tedy 3378 nových žáků,“ vysvětluje Cikl.

Celkový  počet žáků na ZŠ ve školním roce 2009/2010 je 35 333 a na další rok lze předpokládat cca 35 tisíc. Celkový počet žáků SŠ ve školním roce 2009/2010 je 19 831 a na další rok lze předpokládat  kolem 18,7 tisíc žáků.

V doprovodu ředitele Gymnázia Tanvald Františka Bruse a vedoucí odboru školství Libereckého kraje Jiřiny Princové popřál náměstek hejtmana Radek Cikl přímo ve třídách studentům primy a prvního ročníku úspěšný vstup do nového školního roku.

„V loňském školním roce na této škole úspěšně odmaturovala moje dcera, jejíž třídní profesorkou byla Hana Keprová, která Vás nyní povede k úspěšnému absolvování studia na Gymnáziu,“ řekl mimo jiné Radek Cikl (ČSSD) novým studentům primy a jejich třídní profesorce. Poté navštiv ještě první ročník, který jako třídí profesor povede Ivan Nývlt.

Na Střední průmyslové škole stavební v Liberci, kterou náměstek sám jako student absolvoval, v doprovodu ředitele Jana Lajera pozdravil a do nového školního roku popřál bezproblémový vstup studentům třídy P1. (třídní učitelka Klára Tomášková).

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky