Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nástěnný kalendář Libereckého kraje opět získal ocenění

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 04. 2019 00:00

Sdílet článek

V úterý 9. dubna proběhlo v Praze slavnostní vyhlášení soutěže KALENDÁŘ 2019. Se svým nástěnným kalendářem, představujícím netradiční výhledy na kouty našeho regionu, se zúčastnil i Liberecký kraj. Kalendář se 12 panoramatickými fotografiemi pořízenými v průběhu celého loňského roku obdržel 1. místo v kategorii Cena za fotografii na veletrhu Reklama Polygraf v Praze.

„Do soutěže jsme se hlásili poprvé v loňském roce s kalendářem věnovaným stoletému výročí založení Československa. A i napoprvé jsme uspěli. Mám velkou radost, že jsme i v letošním roce úspěšní. Pro příští rok plánujeme vydání kalendáře s tematikou, která nyní v kraji velmi rezonuje, a to je sklářství a bižuterie. Jak jsme již oznámili, Liberecký kraj se bude prezentovat jako Křišťálové údolí a chceme i v kalendáři ukázat, jaké bohatství ve zmíněných oborech v kraji máme. Určitě najdeme způsob, jak toto krásné téma ztvárnit tak, abychom se mohli opět přihlásit do soutěže s ambicí uspět,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V soutěži Kalendář 2019 mezi sebou soutěží díla vydaná tuzemskými i zahraniční účastníky z České a Slovenské republiky. Cílem soutěže je ocenit výjimečné práce – kalendáře, a to nejen z pohledu vlastního polygrafického zpracování ale i z hlediska originálního návrhu či společenského poselství. V neposlední řadě si soutěž klade za cíl podpořit vlastní obor.

Vítězné kalendáře soutěže vybrala odborná porota, která hodnotila přihlášené tiskoviny na základě celkové výtvarné úrovně řešení, originality a inovativního přístupu zpracování, efektivity marketingového sdělení, kvality polygrafického zpracování a také za společenský přínos (např. podpora sociální a společenské role, přínos pro rozvoj cestovního ruchu, podpora mladých tvůrců apod.).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky