Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Návštěva delegace z Taiwanu v Libereckém kraji

Mgr. Markgrafová Eva

  • 15. 11. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4523|autor:Mgr. Markgrafová Eva|email:eva.markgrafova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Hejtman Libereckého kraje Petr Skokan včera dopoledne přijal v sídle kraje čtyřčlennou delegaci Státního zastupitelství Taiwanu v ČR vedenou panem Ssu-Tsun Shen. Kromě hejtmana, který delegaci představil náš kraj, se jednání zúčastní také liberecký primátor Jiří Kittner, aby delegaci prezentoval také historii a současnost města Liberec.  

Ssu-Tsun Shen zdůraznil, že se do Libereckého kraje vypravili, aby poznali tento region a jeho sídelní město, kam zástupci Taiwanu zavítali na oficiální návštěvu poprvé. „Obdobně jsem za dobu svého působení v ČR  navštívil jedenáct krajů,“ upřesnil. Hejtmana pak zaujala především informace o zájmu Taiwanu získat na domácí trh více české produkce. „Uvítali by proto, kdyby se na mezinárodním veletrhu v Taipei už napřesrok představili se svou nabídkou také firmy z Libereckého kraje. Z naší diskuse dále vyplynulo, že jedním z palčivých problémů Taiwanu je nedostatek kvalitní pitné vody.“ Odbornou pomoc by jim v tomto směru mohla podle hejtmana Petra Skokana poskytnout Severočeská vodárenská společnost a.s., která zásobuje pitnou vodou obyvatele Libereckého a Ústeckého kraje a je jednou z největších firem svého druhu v ČR.

V neposlední řadě se pak diskutovalo také o nanotechnologii, kterou se zabývají i vědci v Taiwanu.  „Na světě je několik míst, kde pracují na vývoji této moderní technologie, ale liberecká technická universita se ve spolupráci s firmou Elmarco dostala nejdál,“ poznamenal v dané souvislosti hejtman a naznačil, že liberecký objev v podobě produktů vyrobených z tkaniny utkané z nanovláken by do budoucna mohl být zajímavý i pro taiwanský trh. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky