Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nejvýznamnější událost příjezdového cestovního ruchu – Travel Trade Day 2018 – se koná v Liberci

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 21. 05. 2018 00:00

Sdílet článek

Agentura CzechTourism společně s Libereckým krajem a za podpory Liberce hostí 81 cestovních kanceláří a touroperátorů z 19 zemí celého světa. Během dvoudenního programu incomingového workshopu Travel Trade Day určeného pro české podnikatele, zástupce krajů, regionů a institucí činných v cestovním ruchu probíhá více než 1000 individuálních jednání.

„Workshopy jsou koncipovány jako série předem sjednaných 12 minutových schůzek. Samotné akci předcházejí 5 denní fam tripy po vybraných regionech České republiky, kterých se většina zahraničních delegátů zúčastní. Program doplňují vzdělávací semináře k vybraným destinacím i prezentace agentury CzechTourism a jejích zahraničních zastoupení,“ představuje významnou akci ředitelka zahraničních zastoupení CzechTourism, Klára Vysloužilová. „Akce hostí delegáty jak z evropských trhů, tak třeba z Filipín, Thajska nebo Latinské Ameriky,“ doplňuje.

„Liberecký kraj představujeme jako region, kde mohou klienti cestovních kanceláří strávit velmi pestrou dovolenou. Představujeme se jednak jako region skla, bižuterie a kamenářství, a to přímo návštěvami u výrobců, ale také obchodníkům ukážeme možnosti kulturního a volnočasového vyžití jejich klientů,“ komentuje přístup kraje Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

Liberecký kraj má rok od roku stoupající návštěvnost jak z tuzemska, tak také ze zahraničí. Největší podíl na návštěvnosti mají turisté z Německa, Polska, Slovenska, Holandska a Izraele. „Česká republika zaznamenala v posledních letech obrovský nárůst asijských návštěvníků. V naprosté většině však směřují jen do Prahy a Jižních Čech. Chceme toho využít a zařadit se mezi regiony, do kterých budou také směřovat. Víme, že právě pro tuto klientelu máme atraktivní téma, a to je sklo a bižuterie. Zájem jsme si ověřili při nedávné návštěvě Taiwanu, kde jsme byli s nabídkou u cestovních kanceláří úspěšní,“ doplňuje Vinklátová.

Travel Trade Day 2018 je tak další příležitostí, jak ukázat to nejlepší z Libereckého kraje přímo těm, kteří turisty vozí do České republiky.

„Cílem unikátní akce je posilování příjezdového cestovního ruchu, podpora kýžené návštěvnosti v regionech České republiky, která ostatně každým rokem stoupá, a propagace destinační značky Česká republika v zahraničí,“ uzavírá za agenturu CzechTourism její ředitelka, Monika Palatková.  

Více informací:

Mgr. Renata Kasalová

Tisková mluvčí

tel.: 731 548 530

kasalova@czechtourism.cz 

www.czechtourism.cz

TZ: Czech Tourism

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky