Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Některé střední školy ještě nemají své žáky

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 06. 2007 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:5288|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Na střední školy Libereckého kraje bez ohledu na zřizovatele podalo přihlášku do 1. kola přijímacího řízení celkem 5 441 uchazečů. Školy přitom plánovaly naplnit první ročníky na 6 433 žáků.

Po prvním kole přijímacího řízení bylo přijato do všech SŠ v LK bez ohledu na zřizovatele 4 720 uchazečů. Z toho 87 % uchazečů, kteří si podali přihlášku na střední školu v Libereckém kraji, bylo tedy v rámci 1. kola přijímacího řízení úspěšných.

 

stupně středního vzdělání

počet žáků v 1. ročnících - 07/08 - 1. kolo

plánovaný

přihlášený

přijatý

stř. vzdělání s maturitní zkouškou - obory K a lyceum

1228

1397

1022

stř. vzdělání s maturitní zkouškou - obory M, L0

2389

2169

1827

střední vzdělání s výučním listem - obory H

2307

1562

1558

střední vzdělání - obory E, J, C

509

313

313

 

Odvolání projednávala odvolací komise složená ze zástupců OŠMTS, zástupců pedagogicko - psychologické poradny a zástupce jiné střední školy. Na základě jejího doporučení pak krajský úřad rozhodl o odvolání. Z celkového počtu 169 odvolání bylo vyhověno 23 uchazečům. Jedno odvolání byl oproti přijetí.

Ani na druhý pokus se Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské v Kamenickém Šenově nepodařilo naplnit kapacitu prvního ročníku na příští rok. Škola přijímá celkem 29 studentů do čtyř oborů, v každém z nich ale zatím dva studenti chybí. Další kolo talentových přijímacích zkoušek se proto uskutečnilo 11. června. Loni musela škola uspořádat přijímací zkoušky dokonce čtyřikrát, aby třídu naplnila

Další nenaplněno školou je Střední uměleckoprůmyslová škola v Turnově a také Střední průmyslová škola textilní v Liberci, nebo Střední odborná škola v České Lípě. Plně obsazena není ani Střední zdravotnická škola v Turnově, Střední škola stavební a dopravní v Liberci či Střední škola v Lomnici nad Popelkou.

“Nabídka možnosti studia na středních školách v Libereckém kraji výrazně převyšuje poptávku. Školy v kraji mohou letos přijmout do prvních ročníků 5714 studentů, zájemců bylo však jen 4965. V prvním kole neuspělo 865 dětí, to je zhruba 17 procent uchazečů. Druhé kolo přijímacího řízení zatím uzavřeno nebylo, jeho výsledky bude podle něj znát kraj v polovině června,” poznamenal náměstek hejtmana.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky