Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nemocnice dostaly od VZP finanční příslib na operace umělých náhrad kloubů

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 01. 2010 19:12

Sdílet článek

 

Nemocnice v České Lípě, Jablonci n. N. a v Liberci v letošním roce nemusí omezit operace totálních endoprotéz. Přestože se do zdravotnictví z důvodu ekonomické krize dostává méně prostředků, dostanou pacienti v Libereckém kraji stejný počet umělých náhrad kolen a kyčlí jako v předešlém roce.

Krajská pobočka VZP pro Liberecký kraj seznámila představitele všech tří největších nemocnic v kraji s tím, že na operace uvolní 63 miliónů korun. „Očekáváme, že všechna tři specializovaná pracoviště v našem kraji zajistí v rozumných termínech našim pacientům potřebné operace totálních endoprotéz. Tento příslib jsme nemocnicím dali nyní na začátku roku, abychom rozptýlili jejich případné nejistoty z dopadu ekonomické krize na zdravotnictví v našem kraji,“ uvedli Jiří Benedikt, ředitel Krajské pobočky VZP pro Liberecký kraj.

Jistotu a zázemí VZP v Libereckém kraji sdílejí přibližně tři čtvrtiny obyvatel. V rámci komplexní péče jim loni tato pojišťovna zajistila 820 operací totálních endoprotéz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky