Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nová hasičská zbrojnice v Tanvaldu – Šumburku již slouží

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 09. 2010 12:47
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Krajský radní Zdeněk Bursa (ČSSD) spolu se starostou Tanvaldu Petrem Polákem včera předali do užívání dobrovolným hasičům novou hasičskou zbrojnici SDH Tanvald – Šumburk, která sídlí v ulici Protifašistických bojovníků.

„Nová hasičská zbrojnice bude jistě přínosem nejen pro samotné dobrovolné hasiče z Tanvaldu – Šumburku, ale také pro obyvatelé Mikroregionu Tanvaldska. Nová moderní budova svým umístěním zajišťuje větší akceschopnost hasičů a kratší dojezdovou dobu při výjezdech k zásahům například do Jizerských hor a Krkonoš. Práce dobrovolných hasičů si já i celá Rada LK velmi vážím, ale přeji si, abych se s vámi setkával pouze při takovýchto příležitostech nebo při cvičeních a soutěžích. Nové zbrojnici a její osádce přeji hodně štěstí a co nejméně ostrých výjezdů k ohni,“ řekl v úvodu krajský radní.

„Na tomto místě mi dovolte za celé vedení Libereckého kraje ještě jednou všem osobně poděkoval za vaše nasazení při katastrofálních povodních, které v srpnu zasáhly náš kraj,“ dodal s tím, že kraj bude činnost dobrovolných i profesionálních hasičů co nejvíce podporovat.

O tom svědčí podle něj i skutečnost, že na stavbu, která stála celkem 17, 5 miliónu korun, přidal kraj dva milióny, zbytek finančních prostředků putoval z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod.

Stavba nové hasičské zbrojnice byla podle studie a projektu, které zpracovala Architektonická kancelář spol. s r.o. Liberec, Ing. arch. Pavel Janoušek, zrealizována od 1. 7.2009 do 31. 8. 2010 firmou CGM Czech, a.s., Praha. Hasiči získali navíc, kromě vynikajících podmínek pro svou činnost, i novou moderní hasičskou techniku.

„Na konci října otevřeme také novou výjezdovou stanici profesionálních hasičů Libereckého kraje, která bude s touto stanicí dobrovolných hasičů sousedit,“ řekl starosta.
V Tanvaldě působí dva Sbory dobrovolných hasičů, Tanvald Šumburk a Horní Tanvald. Zásahová jednotka SDH Tanvald Šumburk je zařazena jako JPO III. Počet členů sdružení v Tanvaldě Šumburku bude sloužit sedmdesáti dobrovolným hasičům, v Horním Tanvaldu pracuje na  50 členů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky