Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nová informační centrála o Evropské unii

Mgr. Markgrafová Eva

  • 15. 11. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4525|autor:Mgr. Markgrafová Eva|email:eva.markgrafova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Úřad pro informování o Evropských záležitostech dnes za účasti hejtmana Libereckého kraje Petra Skokana slavnostně otevřel Eurocentrum Libereckého kraje, které se nachází na Třídě 1.máje v Liberci III. Od dnešního dne jej tak mohou navštěvovat zájemci o různorodé informace o Evropské unii. Eurocentrum nabízí služby jak široké veřejnosti, tak také například podnikatelům a nebo vzdělávací projekty školám a dalším institucím.

 

Liberecké Eurocentrum je již 11 informačním střediskem v České republice, které nabízí zájemcům široký zdroj informací, jež mají Evropskou unii obyvatelům České republiky nejen přiblížit, ale především umožnit lepší využívaní všech výhod plynoucích z našeho členství v EU. 

Eurocentrum Liberec by se mělo zaměřovat na lokální specifika a vztah Libereckého kraje k Evropské unii. Cílem je, aby občané prostřednictvím tohoto informačního místa získali především praktické informace. Pracovníci Eurocentra jsou vybíráni vždy v daném kraji a mají tudíž přehled o místních problémech a potřebách. V případě Liberecka tak občané naleznou odpovědi například na otázky většího využití finančních prostředků na podporu místní turistiky, ale také ochrany životního prostředí nebo dokončení dopravní infrastruktury.

Zájemci v Eurocentru dostanou nejen přehledné informace o Strukturálních fondech, ale také konkrétní rady, jak na reálné peníze z EU dosáhnout. „Nemalý význam má nově otevřené Eurocentrum také na vzdělávání obyvatel kraje, ať již těch školou povinných, nebo také těch starších,“, podotkl hejtman Libereckého kraje Petr Skokan. „Pokud chceme být skutečně plnohodnotnými členy EU, musíme se zajímat o její každodenní život, vývoj.  O to, co se děje uvnitř. A k tomu ji potřebujeme poznat o něco lépe, než ji známe dosud. Jsou před námi důležité celoevropské kroky, ke kterým by se měli vyjádřit, a objektivně je posoudit,  také obyvatelé naší země. K tomu ale potřebují dostatek informací a já proto vítám Eurocentrum Liberec jako jeden z důležitých informačních zdrojů o této instituci. Dostatek objektivních informací je zásadní také pro žadatele o různé granty a podporu. Je přitom zřejmé, že kraj má eminentní zájem na tom, aby jeho obyvatelé byli v žádostech o podporu ze strany EU úspěšní,“ podotkl dále hejtman Skokan.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky