Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nová poradna pro diabetiky v českolipské nemocnici

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 25. 01. 2018 00:00
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Českolipská nemocnice otevře novou edukační poradnu pro diabetiky. Poradna, která začne sloužit hospitalizovaným pacientům nemocnice s diabetem i pacientům s doporučením od praktického lékaře, začne poskytovat své služby od 1. února.

„Edukaci v této nové poradně bude provádět sestra, která má specializaci v oboru diabetologie a zároveň je vyškoleným lektorem Konverzačních map a průvodců v oboru diabetologie,“ upřesnila ředitelka pro ošetřovatelskou péči českolipské nemocnice Mgr. Dana Šperlíková.

Mezi základní oblasti, které bude poradna u svých pacientů řešit, se objeví následující edukační programy: co je to diabetes mellitus a jak funguje, program zdravého stravování – co, kolik a kdy jíme, skupiny potravin a živin, dále pohybová aktivita a sport, informace o PAD, inzulínech, inzulínová pera, informace o sebesledování, program hygienická péče o nohy a ochrana nohou, používání vhodné obuvi, v neposlední řadě příznaky a zvládání hypoglykémie, hyperglykémie a také například alkohol a diabetes mellitus nebo rodinný život.

Edukační poradnu, kde budou poskytované služby částečně hrazeny, najdou všichni pacienti ve 2. patře budovy nemocnice, a to na oddělení funkční diagnostiky. Telefonní kontakt 487 954 304.

 

Tisková zpráva:
Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky