Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nový ředitel sklářské školy v Kamenickém Šenově hodlá zvýšit zájem deváťáků o studium sklářství

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 03. 2014 16:42
  • Školství

Sdílet článek

Novým ředitelem Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Kamenickém Šenově se 28. února v 8 hodin ráno stal  MgA. Pavel Kopřiva, Ph.D.

Do funkce jej v prostorách školy za účasti pedagogů uvedla krajská školská radní Alena Losová.

„Je mi potěšením mít tu čest oficiálně představit a uvést Pavla Kopřivu do funkce ředitele. Věřím, že bude dobrým ředitelem a dokáže posunout školu o notný kus dále a zajistit její dlouhodobý rozvoj. Děkuji zároveň i dočasně jmenované ředitelce Haně Ortové Kubátové, která za své tříměsíční působení dokázala připravit novému řediteli klidné prostředí pro jeho tvůrčí práci. Ředitel se tak může koncentrovat pouze na přímé řízení školy,“ uvedla radní Alena Losová k pedagogickému sboru a starostovi Františkovi Kučerovi, který byl rovněž přítomen slavnostnímu uvedení do funkce.

„Mým prvním úkolem bude pracovat na vrácení důvěry veřejnosti v šenovskou sklářskou školu. Tento proces již začala moje předchůdkyně a já chci v něm pokračovat. Cílem je, aby žáci neměli obavu studovat zdejší sklářskou školu. Pouze při dostatku žáků může dojít k dalšímu rozmachu školy,“ popisuje prioritu Pavel Kopřiva.

Pavel Kopřiva, uznávaný umělec, vedoucí ateliéru Interaktivní média na Fakultě umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a od roku 2003 i učitel odborných předmětů právě šenovské školy, uspěl v konkurzu, který vyhlásil Liberecký kraj jako zřizovatel střední školy.

„Začíná tak další etapa rozvoje nejstarší sklářské školy ve střední Evropě. Věřím, že opět bude ve prospěch školního sklářství v našem kraji,“  očekává  radní.

O jmenování Pavla Kopřivy rozhodla Rada Libereckého kraje na svém zasedání 18. února 2014. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky