Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

O titul Starosta roku 2010 a rychtářské žezlo se utká i třináct starostů z Libereckého kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 09. 2010 12:25

Sdílet článek

  

O druhý ročník soutěže Poštovní spořitelna Starostu roku je znovu velký zájem. Prestižní titul a prémii 250 tisíc korun chtějí pro svou obec letos získat opět více než dvě stovky přihlášených starostů a starostek malých obcí. Vítěze vybere odborná hodnotící komise koncem listopadu.  

Z Libereckého kraje je přihlášeno 13  starostů –  Jaroslav Zeman – Albrechtice v J. H., Jiří Formánek - Bílý Kostel, Stanislav Doubek – Bozkov, Pavel Černý – Horní Libchava, Josef Kucin – Jiřetín p. B., Václav Honsejk – Křižany, Jaroslav Müller – Nová Ves, Marcela Novotná – Nový Oldřichov, Jiří Vosecký – Okrouhlá, Vladimír Stříbrný – Heřmanice, Jiří Hauzer – Osečná, Jan Mareš – Vlastibořice a Jan Sviták – Prysk.

 

Z celkového množství zaslaných nominací máme letos v soutěži 177 nových obcí, to už je za dva ročníky téměř 400 obcí, kde se lidem díky práci starostky či starosty dobře žije. To je velmi příjemná zpráva,“ ohodnotil letošní zájem o soutěž Petr Jaroš, výkonný ředitel pro obchodní rozvoj a strategii Poštovní spořitelny.

 

Nakonec se do uzávěrky sešlo celkem 212 přihlášek ze všech krajů ČR, samozřejmě kromě Prahy. Mezi přihlášenými mají převahu muži – o titul se letos utká 162 starostů a 50 starostek.

 

Všichni nominovaní starostové a starostky jsou ve své práci nadprůměrní, proto musíme nasadit laťku pro hodnocení vysoko a o vítězi budou rozhodovat detaily. Osobně bych si ale přála žít v jakékoliv z nominovaných obcí, ocenění si určitě zaslouží všichni,“ popsala kvalitu došlých nominací Kateřina Bláhová, manažerka projektu Starosta roku z Nadace VIA.

 

Práci starostů posuzují občané, kteří také zasílali nominace na ocenění, kde popisovali, čím se jejich starosta nejvíce zasloužil o rozvoj místa, kde žijí. Soutěž je ovšem určená pouze pro obce do 2 000 obyvatel. Podmínkou bylo připojit k přihlášce alespoň dvacet podpisů osob trvale nebo přechodně žijících v dané obci.

 

Nominace teď posoudí odborná hodnotící komise, která je složena ze zástupců veřejné sféry, neziskového sektoru, médií, Nadace VIA, Poštovní spořitelny a mediálního partnera soutěže regionální Deník. Pět nejlépe hodnocených kandidátů pak komise navštíví přímo v obci. V listopadu pak bude určen vítěz, který na slavnostním předání obdrží titul Starosta roku 2010, finanční prémii ve výši 250 000 Kč pro svou obec a originální Rychtářské právo – žezlo, které kdysi sloužilo jako odznak rychtářské moci.

 

Soutěž „Poštovní spořitelna Starosta roku“ vyhlašují Poštovní spořitelna a Nadace VIA, mediálním partnerem soutěže je regionální Deník. Další informace jsou dostupné na webových stránkách www.nadacevia.cz nebo www.postovnisporitelna.cz.

 

Poštovní spořitelna je součástí Československé obchodní banky, a. s..

 

 

Kontakt pro média:

Denisa Salátková, tisková mluvčí Poštovní spořitelny

e-mail: denisa.salatkova@postovnisporitelna.cz

mobil: +420 603 800 664

web: www.postovnisporitelna.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky