Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Občanské sdružení D. R. A. K. rozšířilo své preventivní služby do celého Libereckého kraje

  • 18. 11. 2009 13:25

Sdílet článek

Občanské sdružení D.R.A.K., poskytující podporu osobám se zdravotním znevýhodněním a jejich pečujícím rodinám, získalo díky Individuálnímu projektu „IP1 – Služby sociální prevence Libereckého kraje“ finanční prostředky ve výši 5.102.162 Kč na poskytování registrovaných sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi. Projekt je financován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Díky projektu je zajištěno financování služby od 1.10.2009 po dobu 38 měsíců po celém Libereckém kraji.

 „„Uspěli jsme ve veřejné zakázce vypsané Libereckým krajem a na základě toho jsme mohli vytvořit nová kontaktní místa sdružení v Jablonci nad Nisou, České Lípě a Semilech,” uvedla Petra Kuntošová, koordinátorka služby v Libereckém kraji. V každé spádové oblasti působí vždy jedna terénní sociální pracovnice, která může rodinám s dětmi, u nichž je ohrožen vývoj v důsledku dopadů dlouhodobé krizové situace, kterou rodiče nedokáží sami bez pomoci překonat, nabídnout komplexní podporu s cílem danou situaci zvládnout.

Rodinám s dětmi nabízíme sociální poradenství, pomoc při vyřizování dávek a zajišťování sociálních služeb, pomoc při komunikaci s úřady a dalšími institucemi, doprovázení. Můžeme poskytnout i podporu při řešení nevyhovující bytové situace, pomoc při řešení obtížné finanční situace, rodičům pomoci při hledání zaměstnání,zajistit pracovně výchovnou činnost s dětmi či jinou podporu v závislosti na potřebách a přáních rodiny a možnostech služby. “upřesnila Jindřiška Máchová, terénní sociální pracovnice pro oblast Liberecka. 

 Služby jsou poskytovány terénní formou v rodinách či v ambulantních hodinách na kontaktních místech sdružení a jsou poskytovány bezplatně. V rámci projektu by mělo být podpořeno minimálně 631 osob.

"Ojedinělost projektu spočívá také ve spolupráci s dalším neziskovým subjektem – Občanským sdružením HoST. HoSt je organizací poskytující své služby na Liberecku a Jablonecku a nabízí sociálně-aktivizační služby rodinám s dětmi do šesti let, a to prostřednictvím vyškolených registrovaných dobrovolníků - osob s vlastní rodičovskou zkušeností. Vyškolení dobrovolníci pod metodickým vedením odborných sociálních pracovnic organizace HOST vhodnou formou doplňují činnost terénních sociálních pracovnic sdružení D.R.A.K a umožňují tak ještě intenzivnější podporu rodiny. Sdružení HoSt bude jako subdodavatel služeb zafinacováno Občanským sdružením D.R. A. K. částkou   778.293,- Kč rovněž po dobu 38 měsíců. Projekt by tak být i příkladem dobré praxe, jak by to mělo v oblasti sociálních služeb fungovat mnohem lépe, a to rozvoj větší vzájemné spolupráce mezi organizacemi ve prospěch klientů,” doplnila Petra Kuntošová.

Více informací o poskytovaných službách lze získat na webových stránkách sdružení:www.sdruzenidrak.org, www. hostcz.org, kde jsou uvedeny kontaktní informace na jednotlivé pracovníky a střediska poskytovaných služeb. Bližší informace případným zájemcům o služby poskytne též Mgr. Petry Kuntošová na tel: 602716488 či emailu: kuntosova@sdruzenidrak.org

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky