Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Občanské sdružení D.R.A.K. zahájilo projekt Centrum ucelené rehabilitace pro rodiny s dětmi do 18 let D.R.A.K.

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 08. 2014 07:57

Sdílet článek

Občanské sdružení D.R.A.K. zahájilo 1. 8. 2014  projekt č.  3640049 s názvem Centrum ucelené rehabilitace pro rodiny s dětmi do 18 let D.R.A.K. Termín ukončení je 30. 4. 2016. Projekt je podpořen Fondem pro nestátní neziskové organizace v rámci výzvy: 2. Děti a mládež v ohrožení v celkové výši 1 990 000 Kč.

Projekt se zaměřuje na děti se zdravotním postižením do 18 let a jejich rodiny žijící v Libereckém kraji. Jeho cílem je podpořit rodiny individuálním skupinovým poradenstvím, které pomůže rodinám zůstat pohromadě, ukáže jim způsob práce s postiženým dítětem či naučí základy autohygieny. Padesáti dětem s handicapem a jejich zdravým sourozencům přinese volnočasové aktivity, které

pomohou seberealizaci bez ohledu zdravotní postižení.

Cílovou skupinou projektu jsou:

  1. děti se zdravotním postižením do 18 let věku,
  2. rodina starající se o zdravotně postižené dítě - rodiče, prarodiče, zdraví sourozenci, pěstouni z Libereckého kraje.

Regionálně se projekt zaměřuje na tři lokality: Liberec, Turnov a Tanvald, a dále na dvě sociálně vyloučené romské lokality Liberec a Tanvald.

Bc. Lenka Bobvošová, manažerka projektu

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky