Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Odborníci již počtvrté diskutovali o dětské agresi

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 04. 2018 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Odborníci na poruchy chování se sešli ve středu 18. dubna 2018 v budově Krajského úřadu Libereckého kraje. Společně diskutovali na téma předcházení dětské agrese. Smyslem čtvrtého ročníku Krajské konference primární prevence bylo představit nové poznatky v oblasti práce s agresivitou na školách. Záštitu nad událostí převzal náměstek hejtmana Libereckého kraje Petr Tulpa.

„Prevence je vždy lepší a levnější než represe. Právě agrese mezi dětmi se stává velmi diskutovaným tématem. Proto jsem rád, že Liberecký kraj konferenci podpořil. Účinně řeší problematiku agrese a všeobecné primární prevence na základních školách,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

V multimediálním sále krajského úřadu se sešlo několik významných odborníků. Diskuzi vedli školní metodici prevence, výchovní poradci, zástupci odborných služeb, krajští pracovníci i zaměstnanci pedagogicko-psychologické poradny z celé republiky. Přizvaní specialisté představili celkem 155 účastníkům konference nové poznatky v oblasti práce s agresí.

Přednášku „Základní směry agrese“ zahájil Zdeněk Martínek, speciální pedagog a odborník na poruchy chování. Nyní pracuje v pelhřimovské pedagogicko‑psychologické poradně. Pojmenování vlastního životního prostoru a možnostem pro jeho zkvalitnění se věnoval Jan Svoboda. Tento psycholog a psychoterapeut přednáší na Ostravské univerzitě. Podrobnosti o tom, jak se podvědomě bráníme při pocitech neúspěchu či studu, prezentovala psycholožka Helena Vrbková.

Na konferenci dále představila Jitka Havlová odborné služby Dětského psychiatrického oddělení liberecké krajské nemocnice. Karin Novotná pak služby Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Zapes v Liberci.

V pořadí čtvrtý ročník události pořádala organizace Maják o.p.s. Konference získala akreditaci od ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Podpořil jí též program Dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků, Liberecký kraj a Pedagogicko-psychologická poradna v Liberci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky