Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Osm škol v kraji bude mít nové ředitele

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 06. 2019 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Rada kraje včera na své schůzi jmenovala 8 ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem. Jmenování předcházela konkurzní řízení z důvodu končícího šestiletého funkčního období ředitelů. Většina stávajících ředitelů svou pozici obhájila, na některých školách však dojde ke změně a od 1. srpna 2019 nastoupí ředitelé noví.

„Do konkurzu, který jsme vyhlásili v únoru letošního roku, se mohl přihlásit každý, kdo splnil zákonné podmínky. Někteří ředitelé svoji pozici obhájili, ale na začátku srpna nám na školy nastoupí i ředitele noví. Moc mě těší, že všichni jmenovaní jsou odborníci a mají s vedením školy potřebné zkušenosti,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Novým ředitelem gymnázia v Tanvaldu se stal RNDr. Jan Kohoutek, který nahradí dosavadního ředitele Mgr. Františka Bruse odcházejícího do důchodu. Na gymnáziu ve Frýdlantě, kde se dosavadní ředitelka Mgr. Alena Hlávková do konkurzu nepřihlásila, byl novým ředitelem jmenován Mgr. Pavel Čumpelík, nynější zástupce ředitelky školy.

Na pozici ředitele Střední průmyslové školy v České Lípě byl za odcházejícího Ing. Jana Mečíře jmenován k 1. červenci 2019 Ing. Petr Veselý, který školu vedl v předchozích letech, kdy byl Ing. Mečíř uvolněn pro výkon veřejné funkce.

Pozici ředitele Vyšší odborné školy sklářské a střední školy v Novém Boru se na základě proběhlého řízení obsadit nepodařilo. Rada kraje zde ředitele prozatím nejmenovala a 10. června vyhlásí nové konkurzní řízení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky