Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pakt zaměstnanosti by mohl pomoci uchazečům o práci

Šírová Květa

  • 09. 04. 2013 14:18
  • Školství

Sdílet článek

Pakt zaměstnanosti společně s projektem vzniku sdružení pro rozvoj kraje by v budoucnu mohl pomoci snížit nezaměstnanost v kraji. O tom, jak pakt funguje v jiném kraji, se jeli přesvědčit radní Libereckého kraje Alena Losová (školství, mládež a zaměstnanost) a Petr Tulpa (sociální věci) do Moravskoslezského kraje.
 

„Stejně jako Moravskoslezský kraj trápí vysoká nezaměstnanost i Liberecký kraj. Musíme proto řešit zvyšující se procento nezaměstnaných, hlavně absolventů škol. Projektem vzniku sdružení pro rozvoj kraje a paktu zaměstnanosti by jistě došlo k lepší koordinaci a spolupráci mezi školami, úřady práce, hospodářskou komorou a zaměstnavatelskými subjekty,“ říká Alena Losová.
 

Radní společně s ředitelkou Úřadu práce v Liberci Hanou Polmovou a jednatelem společnosti Attest Jaroslavem Makovičkou se setkali se zástupci Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje Petrem Czekajem a Zdeňkem Karáskem. Cílem jejich setkání bylo seznámení se
s činností Moravskoslezského paktu zaměstnanosti.

Moravskoslezský pakt zaměstnanosti je strategické partnerství desítek podnikatelských subjektů, škol a dalších institucí v Moravskoslezském kraji, které postupně vznikalo v průběhu roku 2010 a bylo završeno oficiálním podpisem dokumentu o uzavření paktu 24. února 2011 v Ostravě mezi Moravskoslezským krajem, Sdružením pro rozvoj Moravskoslezského kraje, Krajskou hospodářskou komorou MSK a Regionální radou Regionu soudržnosti Moravskoslezsko. Pakt si klade za cíl významně přispět ke změně dlouhé roky trvající nepříznivé
situace na zdejším trhu práce. Jeho nástrojem pro uskutečnění změn je Integrovaný program rozvoje zaměstnanosti.

„V nejbližší době s projektem Moravskoslezského kraje seznámíme Radu Libereckého kraje, s jejíž podporou připravíme úvodní panelovou diskuzi za účasti zástupců Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje a budeme velmi rádi, když mezi školami, úřadem práce, hospodářskou komorou a zaměstnavateli vznikne partnerství a spolupráce při založení Libereckého paktu zaměstnanosti,“ říká Alena Losová

Během své návštěvy na severu Moravy se radní Libereckého kraje setkali také se členy Rady Moravskoslezského kraje Věrou Palkovou, náměstkyní hejtmana pro školství, mládež, sport a tělovýchovu a s náměstkem hejtmana pro regionální rozvoj, evropské fondy a operační programy Martinem Sikorou. Společně diskutovali o tématech školství a regionálního rozvoje.
 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky