Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pardubický zámek hostil nejvýznamnější manažery severovýchodních Čech

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 06. 2014 12:37
  • Ekonomika
  • Rozvoj

Sdílet článek

V reprezentačních prostorách pardubického zámku se 11. 6. 2014 konalo slavnostní Setkání oceněných manažerů Pardubického, Královéhradeckého a Libereckého kraje. Hlavním cílem této akce, kterou organizovala společnost Centrum andragogiky, s.r.o. ve spolupráci s Českou manažerskou asociací, bylo představit manažery tří krajů, oceněné v soutěži MANAŽER ROKU. Celá akce proběhla pod záštitou hejtmanů Pardubického, Královehradeckého a Libereckého kraje.

Setkání se letos konalo již po osmé a těší se zájmu a podpoře z nejvyšších míst všech tří krajů. Pozvání proto přijala celá řada významných hostů. Celé setkání zahájil 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek, který poděkoval oceněným manažerům za jejich práci a vyjádřil názor, že úspěch a prosperita regionálních firem je rozhodující pro zaměstnanost a zaměstnance v celém kraji. Akci svou účastí dále podpořili členové Rady Pardubického kraje Zdeněk Křišťál, zodpovědný za regionální rozvoj a evropské fondy, Jana Pernicová, náměstkyně hejtmana, zodpovědná za školství, kulturu a památkovou péči, Jaromír Dušek, náměstek hejtmana, zodpovědný za dopravu a dopravní obslužnost. Za královehradecký kraj pozdravil oceněné manažery Otakar Ruml, náměstek hejtmana Královehradeckého kraje pro oblast regionálního rozvoje, evropských grantů, dotací, cestovního ruchu a kultury. Svoji zdravici přednesl rovněž Marek Pieter, náměstek hejtmana Libereckého kraje zodpovědný za řízení ekonomiky, investic, správy majetku a informatiky a účastnila se také Ivana Hujerová, členka rady Libereckého kraje zodpovědná za řízení hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

Setkání manažerů navštívili mimo zástupců z Pardubického, Královéhradeckého a Libereckého kraje také senátorka Miluše Horská a místopředseda Evropského parlamentu Oldřich Vlasák. Česká manažerská asociace byla zastoupena prezidentem Pavlem Kafkou, předsedou hodnotitelské komise Janem Preclíkem, ředitelem Ivo Gajdošem a tajemníkem soutěže Manažer roku Rastislavem Lukovičem. Za Konfederaci zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR se setkání účastnil prezident svazu Jan Weisner. Soutěž MANAŽER ROKU si podle Pavla Kafky, prezidenta ČMA, klade za cíl vyzdvihnout nejlepší z nejlepších, ocenit klíčové osobnosti managementu, prezentovat jejich výsledky širší veřejnosti a poukázat nejen na dobrou práci, kterou odvádějí, ale představit je i jako vzory pro další potenciální následovníky. Letošní ročník byl již jedenadvacátý.

Na Setkání oceněných manažerů byli představeni všichni manažeři ze severovýchodních Čech, kteří se stali finalisty v celostátní soutěži Manažer roku. Letošní ročník soutěže je pro náš region významný tím, že nejvyšší titul Manažer roku putuje do České Skalice a získal ho Karel Žďárský ze společnosti Farmet a.s.

Součástí Setkání oceněných manažerů byla také podnětná diskuze, ve které se zúčastnění dotkli ožehavých témat, jako je například dopravní infrastruktura, zdravotnictví, nedostatek technických kádrů nebo úroveň středního a vysokého školství. Hovořilo se také o společenské odpovědnosti dnešní politické scény. Byl iniciován proces vzájemné komunikace mezi manažery, podnikateli a samosprávami, vzájemný respekt a schopnost domluvit se na klíčových otázkách, které mohou

pomoci překonat obtíže spojené s končící ekonomickou krizí či nepříznivým demografickým vývojem v krajích.

Příští Setkání oceněných manažerů bude v následujícím roce hostit Liberecký kraj.

Na další akci ČMA a jejího Regionálního klubu Severovýchodní Čechy se můžete těšit na podzim letošního roku a proběhne právě u vítěze soutěže Manažer roku, ve společnosti Farmet a.s.

  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky