Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pedagogové mají pomocníka pro výuku: Informační a datový portál Libereckého kraje

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 23. 11. 2023 14:59
  • Rozvoj

Sdílet článek

Pozvěte data do hodin! Takový byl název workshopu pro pedagogy, který se konal na základní škole  v jilemnické ulici Jana Harracha. Na pozvání od dobrovolného spolku místní akční skupiny Přiďte pobejt se jej zúčastnili pracovníci krajské Agentury regionálního rozvoje.

Hlavním tématem bylo využití Informačního a datového portálu Libereckého kraje pro výuku v různých předmětech. Pedagogové si vyzkoušeli práci s grafy a kartogramy, s pracovními listy a naučili se vytvářet i vlastní interaktivní grafy. Získali tak inspiraci do výuky a seznali, že mají data o kraji přehledně na jednom místě, které se dají snadno vyhledat a stáhnout.

„Těší mě zájem pedagogů o využití Informačního a datového portálu Libereckého kraje ve výuce a jsem rád, že žáci a žákyně ve školách interaktivně využívají data z našeho regionu,“ uvedl Jiří Ulvr, radní Libereckého kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Zájemci o bezplatný workshop se můžou hlásit zde.

smart akcelerátor arr

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky