Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pěstounské rodiny se sejdou pod záštitou radního Pavla Petráčka v libereckém Babylonu

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 09. 2011 15:04

Sdílet článek

 

Centrum pro rodinu Náruč z Turnova připravuje pod záštitou krajského radního pro sociální věci Pavla Petráčka na sobotu 17.9.2011 v Centru Babylon v Liberci od 9 do 13 hodin seminář pro pozvané a již přihlášené pěstounské rodiny Libereckého kraje v duchu motta„Pěstounská rodina - záchranný kruh.

 

„Pro přihlášené účastníky je připraven seminář s klinickou psycholožkou na téma očekávání dítěte od náhradní rodinné péče, možnosti pěstounské rodiny, jak vytvořit funkční vztahy v náhradní rodině,“ uvedl Pavel Petráček.

Děti se mohou těšit na divadelní představení divadla Rolnička Liberec, výtvarnou dílnu, hry a animační aktivity.

Seminář je realizován v rámci projektu 5P – pomoc, poradenství, péče, pěstounství, partnerství. „Tento projekt běží v CPR Náruč od roku 2008 na Turnovsku. Ze strany pěstounských rodin je přijímám se značnou odezvou a zájmem, neboť při jeho tvorbě vycházíme primárně z potřeb a zájmů samotných pěstounských rodin,“ prozradila Petra Houšková, předsedkyně pořádající organizace.

Projekt se podle ní postupně rozšiřuje a snahou Náruče je nejen rozšířit jeho programovou nabídku, ale i jeho dosah.

„Rádi bychom co nejdříve celý projekt nově koncipovali na oblast celého Libereckého kraje,“ dodala.

Kontaktní osoba: Mgr.Petra Houšková, předsedkyně organizace

                            tel: 775 964 312,   houskapetra@seznam.cz

 

 CENTRUM PRO RODINU NÁRUČ,o.s. zahájilo svoji činnosti v lednu 2000.

Trvale působí v budově Sokolovny ve Skálově ulici a v budově hasičárny na Daliměřicích. Širokou nabídku aktivit poskytuje Náruč nejenom maminkám na mateřské dovolené, ale i celým rodinám a široké veřejnosti. Pravidelně nabízíme: setkávání maminek na mateřské dovolené, vzdělávací a seberozvíjející kurzy, relaxační aktivity, cvičení maminek s dětmi, zpívánky a tanečky pro děti, besedy na aktuální témata, tvůrčí dílny pro děti i dospělé, poradenskou činnost, pobytové akce. Provozujeme miniškolku a internetový portál pro turnovské rodiny www.turnovprorodinu.cz. Pro členy nabízíme půjčování odborné literatury nebo bezplatný přístup na internet. V rámci naší organizace funguje Klub dvojčat s cca 50 registrovanými rodinami, Bio klub, Mimi klub, Waldorfský klub. Od roku 2007 realizujeme projekt na podporu pěstounské péče. Jsme členem Sítě MC, držitel certifikátu Společnost přátelská rodině a Statusu uznané organizace MPSV v rámci prorodinných aktivit.

 

Centrum pro rodinu Náruč, občanské sdružení (CPR o.s), Na Sboře 79, 511 01 Turnov

Kontaktní osoba: Mgr.Petra Houšková, předsedkyně organizace

                            tel: 775 964 312,   houskapetra@seznam.cz

Provozovny: Skálova 540, Hruborohozecká 388, Turnov                                                                                              

tel.: 775964314, e-mail: naruc.turnov@seznam.cz, www. naruc.cz

IČO: 70155097 č.účtu: 170 677 989/0300

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky