Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Poděkování, dort i bowling, takové bylo setkání medailistů z dětské zimní olympiády

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 04. 2016 12:54
  • Školství

Sdílet článek

V bowlingové herně v libereckém areálu Sport Parku se ve středu 6. dubna sešli mladí sportovci a trenéři, kteří letos v lednu fantasticky reprezentovali Liberecký kraj na VII. Hrách zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2016 v Ústeckém kraji. Poděkovat jim přišli také hejtman Libereckého kraje Martin Půta a radní resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti Alena Losová.

Všichni medailisté a účastníci české mládežnické varianty zimní olympiády dostali pamětní listy. Po ceremoniálu na všechny čekalo překvapení v podobě velkého dortu s marcipánovým logem Her. Na závěr celé akce si olympionici připomněli soutěžní atmosféru, a to utkáním v bowlingu, který byl zároveň symbolickou tečkou středečního slavnostního odpoledne.

„Jsem velice ráda, že jsem měla tuto jedinečnou příležitost poděkovat všem sportovcům a sportovkyním, kteří tak úspěšně reprezentovali Liberecký kraj na zimní olympiádě. Naše velké díky patřilo samozřejmě i trenérům, jež své svěřence na Hry dětí a mládeže tak skvěle připravili a podporovali je v jejich velkých výkonech. Přeji si, aby se všem mladým nadějím dařilo i nadále a přicházely další úspěchy,“ uvedla radní Alena Losová.

Reprezentace Libereckého kraje vybojovala celkem 32 cenných kovů, což bylo nejvíce ze všech krajských výprav. Výprava Libereckého kraje čítala celkem 74 sportovců, kteří se utkali o medaile v 8 zimních sportech a dvou doprovodných disciplínách - disco dance a šachy.

„Z výsledků mladých sportovců mám velikou radost. Přeji si, aby jim láska ke sportu zůstala, výkonnostně rostli a předváděli další skvělé výkony. Pochvala i ocenění patří nejen jim, ale i trenérům a samozřejmě rodičům za jejich podporu,“ dodal hejtman Martin Půta.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky