Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Podkrkonošská společnost přátel dětí zdravotně postižených pořádá v Semilech akci Patříme k sobě, které se zúčastní také radní Pavel Petráček

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 04. 2011 16:39

Sdílet článek

 

Krajský radní pro sociální věci Pavel Petráček (ČSSD) se 12. dubna v 18 hodin v KC Golf Semily zúčastní v rámci 14. ročníku festivalu Patříme k sobě slavnostního kulturního vystoupení děti, mládeže a dospělých se zdravotním postižením z celé České republiky.

„Na již 14. ročník Festivalu Patříme k sobě mne zaujalo zejména to, že specifikum tohoto festivalu spočívá v tom, že na divadelních prknech před diváky předstupují se svými tanečními, hudebními, pěveckými či dramatickými vystoupeními lidé se zdravotním, převážně mentálním, postižením,“ uvedl radní.

Letos se zúčastní klienti téměř 30 řízení sociální péče nebo občanských sdružení z několika krajů ČR.

„Zážitky z vystoupení jsou pro diváky vkladem ve výchově k toleranci a pro vystupující živoucím důkazem toho, že každou bariéru lze překonat. Festival tak naplňuje pojem kultura v tom nejširším slova smyslu,“ řekla Jaroslava Boudná,. předsedkyně pořadatelského občanského sdružení

Vystoupení jsou podle ní výsledkem několikaměsíčního úsilí a živým dokladem obdivuhodné práce lidí, kteří se v zařízeních sociální péče věnují klientům a kteří nelitují svého osobního volna, aby jim umožnili ve světlech ramp zažít potlesk plných sálů.

Festival si našel své místo v povědomí občanů, oslovil již celou jednu generaci žáků základních škol několika měst a zavítal i za hranice kraje.

Letos v týdnu od 11. dubna zavítá postupně do Semil, Jilemnice, Tanvaldu, Rovenska pod Troskami, Jablonce nad Jizerou, Vysokého nad Jizerou a Libštátu. Jeho součástí je šest koncertů pro školy a dva večerní galakoncerty určené široké veřejnosti. V rámci doprovodného programu pak čeká na téměř 350 festivalových účastníků večerní diskotéka, filmové a divadelní představení, návštěvy muzeí v Semilech a Jilemnici, ale třeba i bowlingový turnaj ve Vrchlabí. Festival finančně podpořili Nadace OKD, Město Semily Ministerstvo školstvi, mládeže a tělovýchovy ČR, Ministerstvo kultury ČR, Nadace Euronisa, Nadace VIZE 97, Nadace Charty 77 Konto Bariéry, ROKA s.r.o DIANA group-tour.

 

Kontakt.adresa: Nádražní 213, 513 01 Semily                                                                                   IČO 49294555

Tel: 481625414, 737642258, mail: podkrkonos.spol@guick.cz                                           č.ú.: 1262419359/0800

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky