Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Podnikatelský inkubátor Lipo.ink hostí přednášku o autismu

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 05. 01. 2023 08:56
  • Rozvoj

Sdílet článek

Pokusme se autismu porozumět jako fascinujícímu, byť často jen obtížně rozluštitelnému způsobu myšlení. Neboť kdo má určit, co je normální? Pod tímto mottem se uskuteční v podnikatelském inkubátoru Lipo.ink veřejná přednáška s názvem Autismus – svět jinýma očima. Povede ji lektor Michal Roškaňuk a koná se ve středu 11. ledna od 16 hodin.  

Přednáška je součástí projektu  Být spolu https://www.bytspolu.com a koná se z iniciativy rodičovské skupiny Astronautů – rodičů pečujících o děti s PAS a jinými  neurovývojovými  poruchami  https://www.bytspolu.com/parta-astronautu/.

Sám Roškaňuk má diagnózu Aspergerova syndromu a s řešením situací, s nimiž se autisté nebo lidé kolem nich mohou setkat. Podílel se mimo jiné na tvorbě dokumentu Normální autistický film. „Budu rád, když mi lidé pošlou otázky dopředu, abych měl čas je zpracovat a v závěru přednášky na ně odpovědět. Stačí je poslat na e-mail stek@volny.cz," uvedl lektor. „Respektujeme anonymitu a jména tazatelů nebudeme zveřejňovat."

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky