Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji

Šírová Květa

  • 15. 08. 2013 10:44
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Liberecký kraj začne od září 2013 realizovat projekt „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji“, na nějž se mu podařilo získat dotaci z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Celková výše dotace na projekt činí více než 58 milionů korun, z nichž významná část – téměř 22 milionů Kč - je určena na vybavení středních škol pro výuku přírodovědných a technických oborů. Kraj tak reaguje na dlouhodobý problém s nezájmem dětí o studium technicky orientovaných oborů, který ohrožuje konkurenceschopnost a zaměstnanost kraje, ale i celého Česka.

 

„Do projektu je zapojeno 29 středních škol zřizovaných krajem, které budou vytvářet aktivity na podporu přírodovědně a technicky zaměřeného vzdělávání nejen pro své žáky, ale i pro žáky základních škol,“ vysvětlila radní Losová.

 

Pro ně budou připraveny projektové dny, kdy se žáci budou moci seznamovat s technikou, jednak v projektu vznikne nabídka kroužků rozšiřující běžné učivo. Součástí projektu je i vytvoření sítě metodických center pro výměnu zkušeností učitelů základních a středních škol v této oblasti vzdělávání, školy také budou mít možnost zajišťovat exkurze do nejrůznějších technických pracovišť, expozic a památek.

 

Projekt bude realizován do poloviny roku 2015. Na jeho financování se bude podílet Evropský sociální fond a státní rozpočet České republiky, Liberecký kraj finančně zabezpečí pouze udržitelnost projektu v dalších třech letech, kdy vyčlení prostředky na zachování metodických center na školách.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky