Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pohádkový Liberecký kraj se na veletrhu cestovního ruchu v Brně líbí

Šírová Květa

  • 13. 01. 2011 15:59

Sdílet článek

Jubilejní 20. mezinárodní veletrh turistických možností Regionour na Výstavišti  v Brně, který dnes začal společně s 21. mezinárodním veletrhem průmyslu cestovního ruchu GO, potrvá do 16. ledna. Ve stánku Libereckého kraje v  Pavilonu P jej zahájil hejtman LK Stanislav Eichler a jeho náměstkyně pro kulturu a cestovní ruch Lidie Vajnerová za účasti ministra pro místní rozvoj Kamila Jankovského, předsedy Asociace krajů ČR a hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška a dalších hejtmanů.

Liberecký kraj může nabídnout řadu rekreačních aktivit zejména spojených s horami. Věřím, že spokojených turistů a lidí na dovolených z domova i z ciziny bude u nás přibývat,“ řekl mimo jiné hejtman.

„Letošní prezentaci Libereckého kraje jsme zaměřili hlavně na rodiny s dětmi. A že je to dobrá volba, jsme zjistili hned první den, kdy k naší expozici přicházejí nejen mladí rodiče, ale i babičky, které se chystají na dovolenou s vnoučaty,“ řekla Lidie Vajnerová.

Pochvalu dostává liberecký stánek, jemuž opět vévodí maketa Ještědu dosahující až do stropu pavilonu, od oficiálních hostí i od náhodných návštěvníků, neboť reprezentuje všechny hlavní turistické regiony kraje - Český ráj, Jizerské hory, Českolipsko a Máchův kraj, Na jednotlivých panelech jsou prezentovány zajímavé akce pro rodiny s dětmi plánované v roce 2011.

„Z těch nejatraktivnějších akcí vybírám například Sklářské slavnosti v Novém Boru, Slavnosti slámy v Českém ráji, Valdštejnské slavnosti ve Frýdlantu nebo Bižuterní jarmark v Jablonci nad Nisou,“ doplnila namátkou náměstkyně hejtmana.

Stánek letos nově oživily pohádkové postavičky. Za Českolipsko se představil všem známý Čtyřlístek - Fifinka, Myšpulín, Pinďa a Bobík  kreslíře Jaroslava Němečka. Jizerské hory a Český ráj prezentují pohádkové postavičky akademické malířky Barbory Kyškové, tedy víla Jizerína a skřítci Titík a Jaspisem..

Návštěvníci si také hladí bílého tygra, který jako rarita liberecké zoo a maskot  extraligového hokejového klubu Bílí Tygři prochází mezi návštěvníky a děti se s ním nechávají fotografovat,“ prozradila vedoucí oddělení cestovního ruchu KÚ LK Eva Hornová.

Pro návštěvníky stánku běží po celý den soutěže, ve kterých mohou účastníci vyhrát zajímavé ceny, vstupenky do liberecké zoo a botanické zahrady, aquaparku, ale i pivo Svijany či mošt z Lažan.

„Sleduji, že Liberecký kraj správně chápe, jak rozvinutý turistický ruch může být důležitý pro oddech lidí, a také přispět k udržení krajiny a přírody. Ale hlavně je důležitým prvkem podporující zaměstnanost regionu,“ řekl při odchodu ministr Kamil Jankovský.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky