Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Poslední povodňová stavba z roku 2010 úspěšně skončila, zcela nový je sedmikilometrový úsek silnice II/592

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 11. 2015 18:49
  • Doprava

Sdílet článek

V Libereckém kraji jsou dokončeny veškeré opravy po bleskové povodni v srpnu 2010. Ve středu 18. listopadu byla slavnostně otevřena poslední stavba, II. etapa obnovené silnice II/592, která prochází Chrastavou, Novou Vsí a Mníškem.

V rámci stavebních prací došlo k obnově silnic II. a III. třídy v délce 7 kilometrů. Byly vybudovány dva nové mosty a další dva opraveny, došlo k výstavbě deseti opěrných zdí, pěti armovaných svahů a byly přeloženy a vybudovány inženýrské sítě. Stavbu za 180 mil. Kč na základě výběrového řízení provádělo sdružení firem Strabag a.s. a SaM silnice a mosty a.s.

„Během stavby se úzce spolupracovalo s dotčenými obcemi a podařilo se zkoordinovat rekonstrukci silnice s výstavbou chodníků a opravou inženýrských sítí v rámci investičních akcí jednotlivých obcí.  Například v Nové Vsi došlo díky novému chodníku k výraznému zvýšení bezpečnosti provozu na komunikaci,“ řekl hejtman LK Martin Půta, který se slavnostního ukončení stavby zúčastnil společně s krajským radním pro dopravu Vladimírem Mastníkem.

I přes velmi složitou dopravní obsluhu území nebyl termín dokončení stavby překročen. „Věřím, že řidiči a obyvatelé opravené silnice ocení. Patří jim velké poděkování za trpělivost, protože se jich přes pět let dotýkala velká dopravní omezení,“ uvedl radní Vladimír Mastník.

Letošní rok je v Libereckém kraji ve znamení oprav silnic. „Do jejich zlepšení jsme investovali 235 milionů ze Státního fondu dopravní infrastruktury a rozpočtu Libereckého kraje, dalších cca 300 milionů z evropských fondů a přibližně 450 milionů korun z povodňových dotací. Na vylepšování stavu krajských silnic budeme usilovat i nadále,“ dodal hejtman.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky