Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Potravináři a zemědělci se představovali

Mgr. Markgrafová Eva

  • 24. 09. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5638|autor:Mgr. Markgrafová Eva|email:eva.markgrafova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Osobní kontakt jako nejsilnější argument. Akce pořádaná Libereckým krajem a Regionální agrární radou Libereckého kraje usilovala o seznámení široké veřejnosti s produkty potravinářských a zemědělských firem z Libereckého kraje, s lidmi, kteří za jejich vznikem stojí. „Cílem jedné z našich největších letošních akcí bylo zvýšit poptávku po kvalitních regionálních potravinářských výrobcích a to především poukazováním na  jejich vysokou kvalitu, chuť a leckdy i pozitivní vliv na zdraví,“ přiblížil význam akce konané v libereckém Domě kultury od 21. do 22. září náměstek hejtmana Radim Zika.  Akce pod názvem Potravináři a zemědělci Libereckého kraje svým spotřebitelům nabídla široký sortiment potravin ve vysoké kvalitě. Zájemci je mohli ochutnat či si je zakoupit přímo od výrobce. Na výstavě se prezentovalo 28 vystavovatelů a zájem o jejich produkci byl značný. Největší poptávka byla po výrobcích z kozího mléka, velký zájem byl ale i o nové sýry, kvalitní uzenářské výrobky, nápoje a pekařské výrobky. Připraveny byly i prezentační stánky poskytovatelů služeb v agroturistice či panelové diskuse.

Nové informace o potravinách vyráběných v Libereckém kraji se dozvědělo téměř 4 000 spokojených návštěvníků. Každý z nich si mohl, kromě inspirace k preferenci regionálních výrobků, některý z výrobků odnést domů. A že bylo z čeho vybírat – nabízely se výrobky z masa a uzenin, pekařské a cukrářské, alkoholické a nealkoholické, mlékárenské atd.  Ze spokojených tváří vystavovatelů lze usuzovat, že si vybral téměř každý.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky