Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pozor na dopravní značky zimní výbava, v OC Nisa začala prezentace bezpečnosti na silnicích v zimě

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 10. 2012 14:05
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Tým silniční bezpečnosti Libereckého kraje připravil v prostorách obchodního centra Nisa prezentaci "Zimní výbava - Jste připraveni?". Cílem je seznámit návštěvníky s povinnostmi řidiče danými v zákoně o provozu na pozemních komunikacích a poskytnout praktické rady, jak přežít zimní provoz bez úhony.

V loňském roce přibyla v zákoně o silničním provozu důležitá povinnost použít na vozidle zimní pneumatiky za určitých podmínek v období od 1. listopadu do konce března. Tým silniční bezpečnosti se v rámci svých prezentací v obchodním centru Nisa zaměří nejen na připomenutí této důležité povinnosti, ale také na praktické rady související se zimním provozem. Málo kdo se orientuje v tom, jaké pneumatiky je nejlepší použít a jaká platí nepsaná pravidla odpovědného řidiče v souvislosti se zimní výbavou. Začátkem listopadu, jak naznačují zkušenosti z loňského roku, ještě řada řidičů na zimní pneumatiky vůbec nemyslí a odvolává se příznivé počasí. Tímto chceme s Týmem silniční bezpečnosti váhající řidiče popohnat a zároveň informovat o skutečnostech, kolem kterých panuje řada mýtů a omylů,“ říká k akci Martin Sepp, náměstek hejtmana pro dopravu.

Prezentace na téma zimní výbava se budou konat vždy v pátek a v sobotu ve dnech 2. - 3. 11. a v následujícím týdnu od 9. do 10. 11. v obchodním centru Nisa. S vyškolenými členy Týmu silniční bezpečnosti se mohou zájemci přijít poradit v pátek od 16:00 do 20:00, v sobotu pak vždy od 13:00 do 19:00 hod.

Do programu bude zahrnuta také "škola poutání", tedy demonstrace správné pozice řidiče za volantem a k tomu navazující fungování zádržných a dalších podpůrných bezpečnostních systémů ve vozidle. Stačí totiž pár jednoduchých kroků k tomu, aby vše ve vozidle v případě nehody zafungovalo tak jak má a řidič a jeho posádka zůstali maximálně ochráněni a byl tak plně využit potenciál všech bezpečnostní systémů, které mají za úkol následky dopravní nehody zmírnit.

 

V Libereckém kraji je umístěno dopravní značení - zimní výbava na těchto komunikacích:

 

Číslo silnice

Úsek (místopis)

okres

Silniční správní
úřad

II/294

Rokytnice - Rezek – Vítkovice

Semily

Jilemnice

II/286

Vítkovice - Dolní Mísečky - Horní Mísečky

Semily

Jilemnice

III/28620

Jestřabí v Krkonoších – Rezek

Semily

Jilemnice

III/28624, 28626

Dolní Štěpanice - Benecko – Mrklov

Semily

Jilemnice

III/0143

Buřany – Františkov

Semily

Jilemnice

III/29019

H. Polubný – Jizerka

Jablonec n./N.

Tanvald

III/29022

J. Důl – Hrabětice

Jablonec n./N.

Tanvald

III/2904

Mníšek – Raspenava

Liberec

Liberec

II/290

Bílý Potok – Smědava

Liberec

Liberec

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky