Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Práce na obchvatu Dubé upraví jízdní řády autobusů

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 03. 2016 20:47
  • Doprava

Sdílet článek

Výstavba obchvatu v Dubé na Českolipsku uzavře silnice II/260 v úseku Dubá - odb. na Zátyní (směr Tuhaň - Štětí) a III/2601 v úseku Dubá - odb. na Lhotu (směr Dřevčice - Holany). Dopravní omezení se tak dotkne i pravidelných autobusových linek 281 Dubá - Holany - Česká Lípa, 284 Dubá - Tuhaň - Snědovice,Sukorady (obě dopravce ČSAD Česká Lípa a.s.) a 672 Dušníky - Roudnice n.L. - Štětí - Dubá (dopravce ČSAD Slaný a.s.). Výlukové jízdní řády začnou platit v pondělí 14. března 2016.

Popis opatření:

Všechny autobusové spoje linek 284 a 672 pojedou v úseku Tuhaň - Dubá po objízdné trase přes Zakšín (spoje linky 284 budou navíc zastavovat i v Zakšíně a Deštné, spoje linky 672 budou tyto zastávky z technologických a tarifních důvodů projíždět).

Většina autobusových spojů linky 281 od Dřevčic pojede po objízdné trase přes Drchlavu (s možností zastavení v úrovni připravované stálé zastávky). Vybrané níže uvedené spoje pojedou po objízdné trase přes Zátyní, Tuhaň a Zakšín (z důvodu zachování obsluhy místních částí Dubá,Zátyní a Tuhaň,Pavličky alespoň v omezeném rozsahu). Jedná se o následující spoje:

- č. 7 (s posunutým odjezdem v 6:30 z Dubé směr Tuhaň - Dřevčice - Holany - Česká Lípa),

- č. 15 (s odjezdem v 12:50 z Dubé směr Tuhaň - Dřevčice - Holany - Česká Lípa),

- č. 4 (s odjezdem v 5:45 z České Lípy; 6:22 ze Zátyní a 6:29 z Tuhaně),

- č. 16 (s odjezdem v 15:00 z České Lípy; 15:30 ze Zátyní a 15:36 z Tuhaně).

U některých spojů dojde kvůli prodloužení trasy k časovým posunům odjezdů v rozmezí do 10 minut.

Na lince 284 po dobu uzavírky dočasně nepojedou okružní spoje č. 21 (s odjezdem v 6:10 z Dubé přes Pavličky, Tuhaň, Zakšín a Deštnou do Dubé) a č. 24 (s odjezdem v 15:20 z Dubé přes Deštnou, Zakšín, Tuhaň a Pavličky zpět do Dubé), které v průjezdné části trasy nahradí jiné odkloněné spoje.

U linky 672 dojde jen k minimálním časovým posunům odjezdů/ příjezdů z/do Dubé v rozpětí cca 2 minuty; v další části trasy pojedou beze změn.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky