Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Představitelé kraje otevřeli na veletrhu cstovního ruchu v Brně novou expozici

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 01. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7371|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Krajskou expozici na veletrhu cestovního ruchu Eegiontour v Brně včera odpoledne slavnostně otevřeli hejtman LK Stanislav Eichler a statutární náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová. Liberecký kraj tu ve zcela novém prostředí, jemuž vévodí pětimetrová maketa Ještědu, propaguje své turistické destinace, ale tentokrát se navíc soustředí i na prezentaci největší události letošní zimy: Mistrovství světa v klasických lyžařských disciplínách 2009 v Liberci.

Ve dnech 15. – 18. ledna 2009 se koná na brněnském výstavišti již 18. ročník mezinárodního veletrhu turistických možností v regionech REGIONTOUR 2009. Současně se zde konají i další dva veletrhy: 19. ročník GO – mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu a 2. ročník  Kongresové a incentivní turistiky.

„Po několikaleté odmlce, kdy organizátorem expozice turistických regionů a Libereckého kraje bylo Sdružení Český ráj, je tentokrát hlavním organizátorem Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Libereckého kraje. V minulém roce se podařilo uspět v Regionálním operačním programu NUTS II Severovýchod s projektem „Integrovaný projekt cestovního ruchu Libereckého kraje“. Jednou z mnoha aktivit tohoto projektu financovaného především z Evropské unie, je i realizace nové výstavní expozice pro domácí veletrhy cestovního ruchu (Regiontour a Holiday World) a účast na nich v letech 2009, 2010 a 2011,“ uvedla Lidie Vajnerová.

Expozice Libereckého kraje je rozčleněna na 4 sektory. V prvním se prezentuje Liberecký kraj a MS LIBEREC 2009. Zbylé tři části jsou připraveny pro jednotlivé turistické regiony Český ráj, Jizerské hory a Českolipsko.

„V minulém roce se dohodl Liberecký kraj, Královehradecký kraj a turistické regiony přesahující hranice krajů - Krkonoše a Český ráj, že se na domácích veletrzích Krkonoše budou prezentovat v rámci Královehradeckého kraje a Český ráj v expozici Libereckého kraje,“ doplnila náměstkyně hejtmana.

Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu nachystal také doprovodný program zaměřený především na sportovní událost letošní zimy: MS LIBEREC 2009. V rámci připravovaného doprovodného programu obdrží návštěvníci propagační materiály a upomínkové předměty od lvíčka „Libiho“ - maskota mistrovství. V průběhu veletrhu se konají soutěže pro návštěvníky, dále na dvou obrazovkách běží velkoplošná projekce k MS LIBEREC 2009 a o turistických regionech.

Turistické regiony mají připraveny především sklářské, šperkařské a bižuterní výrobky a Liberecký kraj potravinářské produkty z pivovaru Svijany, KITL šláftruňk a mošty z produkce firmy Stará dáma, s.r.o. Křižany. K dispozici návštěvníkům jsou zdarma nejen stávající propagační materiály (katalog 6 turistických oblastí LK, leták Barevná dovolená, mapy - Letní a Zimní mapa Jizerských hor, Krkonoše-lyžařský ráj,  Jizerská magistrála pro pěší turistiku, Letní mapa a Zimní mapa Libereckého kraje, informace o programu Benefit, soubor letáků Památky Libereckého kraje, katalog Dovolená podle Vašich představ, katalog Sklářská a kamenářská stezka, katalog Travel guide 2008 – 2009 a  katalog Kempy a chatové osady, ale i  nový leták pro zimní sezonu 2009 nazvaný Lyžování v Libereckém kraji.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky