Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Představitelé města, kraje a odbojáři uctí 8. května památku padlých a obětí fašismu

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 05. 2013 14:16

Sdílet článek

 

U příležitosti státního svátku Dne osvobození od fašismu 1945 pořádá Statutární město Liberec na vojenském hřbitově v Liberci - Ruprechticích 8. května od 10 hodin pietní akt k uctění památky padlých v II. světové válce.

Poté od 10.35 hodin se koná u památníku na Štefánikově náměstí vzpomínkový akt obětem fašismu. Promluví PhDr. Jaroslav Pažout, PhD., vedoucí katedry historie Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické TUL.

Za Liberecký kraj se obou pietních aktů zúčastní hejtman LK Martin Půta a náměstek hejtmana Josef Jadrný.

Státní hymnu České republiky přednesou Pavlína Cvejnová, Veronika Kaiserová ze ZUŠ Liberec.

Mezi hosty budou zástupci 31. brigády radiační, chemické a biologické ochrany,
Krajského vojenského velitelství Liberec, Sdružení válečných veteránů, Svazu nuceně nasazených, Sokolské župy Ještědské, Českého svazu bojovníků za svobodu, Svazu Němců, České Besedy, Židovské obce, Junáka – svazu skautů a skautek ČR, Konfederace politických vězňů, Liberecké vlastivědy, České obce legionářské, Československé obce legionářské – Liberecký kraj, Územní organizace Vojenského sdružení rehabilitovaných Liberec, Rady starších při Komunitním středisku a
zástupci pro národnostní menšiny při Komunitním středisku Kontakt.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky