Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Předvánoční víkend bude v liberecké oblastní galerii ve znamení designu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 29. 11. 2018 00:00

Sdílet článek

V pořadí již 5. ročník Design Days Reichenberg proběhne v termínu od pátku 30. listopadu do neděle 2. prosince 2018 v prostorách Oblastní galerie Liberec. Přehlídka designu představí na padesát převážně regionálních designerů a svým návštěvníkům nabídne to nejlepší z českého skla, porcelánu, šperků, interiérového designu, design studií, dětského interiéru, originálních hraček, dále pak grafický design či městská jízdní kola. V Lázních můžete nakoupit dárky a budete mít Vánoce nejenom zaručeně krásné a designové, ale také podpoříte lokální tvůrce. Nebo si můžete jen prohlédnout originální a jedinečné výrobky.

Design Days Rechenberg se snaží návštěvníkům zpříjemnit předvánoční čas, ale také jim zprostředkovat kvalitní design zejména regionálních tvůrců. „Každý rok se nám hlásí více zájemců, takže se výběr stává stále složitějším. Snažíme se ale volit to nejlepší a zároveň designéry obměňovat, aby se akce nestala jednotvárnou,“ komentuje organizátorka Petra Kašková. Z místních autorů se představí třeba Božská, Hrst, Lamparium, Mat, Reforma, To chceš a další. Návštěvníci budou moci vybírat z autorské bižuterie, módy, papírenského zboží, autorských hraček, pánských doplňků, nábytku, grafiky, ale také třeba porcelánu, květin nebo městských jízdních kol. „Snažíme se sortiment stále rozšiřovat, aby si vybrali opravdu všichni,“ dodává Petra Kašková.

Každý na DDR pozná, že nejde o masovou produkci a zakoupí-li si na místě dárek, může si být jistý, že si kupuje i kus originality a jedinečnosti. S tím samozřejmě souvisí otázka cen. „Samozřejmě se setkáváme s názorem, že designové výrobky jsou drahé. Částečně je to pravda, ale myslím, že návštěvníci se budou moci přesvědčit, že dobrý design se dá pořídit i za rozumné peníze. A hlavně ty věci jsou krásné,“ láká návštěvníky Petra Kašková.

Akce bude stejně jako v loňském roce obohacená o originální výtvarný workshop pro děti v doprovodu rodičů, Malí návštěvníci si budou moci vyrobit sklenici či skleničku s vlastním vypískovaným motivem. Výtvarný workshop Pískovačka bude otevřen po celou dobu Design Days Reichenberg.

Příjemnou atmosféru designových dnů hudebně dokreslí DJ Pup-shmeer z Turnova. O občerstvení se postará galerijní kavárna ART CAFÉ, která bude po celou dobu otevřená a dobře zásobená nejen předvánočním svařákem.

Vstup na Design Days Reichenberg bude po celou dobu zdarma. A praktická rada na závěr – u většiny designérů není možné platit kartou, proto organizátoři doporučují vzít si s sebou hotovost.

Oblastní galerie Liberec je příspěvkovou organizací Libereckého kraje. Akce Design Days Reichenberg je podpořena Fondem kultury a cestovního ruchu Statutárního města Liberec.

 

Kontakt pro média:

Petra Kašková, +420 725 558 413, petra.kaskova@ogl.cz

Design Days Reichenberg 2018

Oblastní galerie Liberec (Lázně)

Otvírací doba:

pátek 30. 11. od 12:00 do 19:00 hodin

sobota 1. 12. od 10:00 do 19:00 hodin

 

TZ: Oblastní galerie Liberec

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky