Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Problémy v rodině a manželství budou řešit odborníci v Semilech

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 07. 2014 14:22

Sdílet článek

Odbornou pomoc v mezilidských vztazích poskytne nově poradna

S problémy v rodině, manželství či vztazích mezi rodiči a dětmi se od září tohoto roku budou moci klienti obracet na odborníky v nově otevřené poradně v Semilech. Službu zřizuje a provozuje Liberecký kraj ve spolupráci s městem.

Poradenské místo je v budově Základní školy speciální v Nádražní ulici a od září bude otevřena pravidelně 2x měsíčně, a to vždy 1. pondělí a každý 3. čtvrtek v měsíci v čase 8:00 do 12:00 hodin a od 12:00 do 17:00 hodin. 

"Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Liberec (pobočka Semily) patří mezi odborná pracoviště spadající do sítě zařízení Centra intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje, p. o. a zabývá se poskytováním odborné pomoci lidem, kteří se ocitli ve složité životní situaci či osobní krizi. Pomáhá řešit těžkosti v partnerském a rodinném soužití, poskytuje odbornou psychologickou a sociálně právní pomoc." vysvětluje Bc. Radka Andrlová, vedoucí odboru sociálních věcí při MěÚ Semily.

V rámci Libereckého kraje má v tuto chvíli poradna své pobočky v Turnově a Jilemnici. V  regionu Semilska však sociální služba tohoto typu řadu let chyběla. V rámci komunitního plánování byla shledána služba tohoto typu žádoucí, avšak doposud z důvodu nedostatku finančních prostředků a chybějících prostor byla hodnocena jako jedna z nerealizovaných aktivit.

„Vzhledem k tomu, že dnešní doba je poznamenána řadou problémů v oblasti komunikace a vztahů mezi lidmi, velmi vítáme přiblížení této služby občanům našeho regionu,“ řekla Lena Mlejnková, místostarostka města Semily.

"Velké poděkování při realizaci tohoto záměru patří paní ředitelce Základní školy speciální Ivě Vaňátkové za vstřícnost při hledání prostor a zázemí pro poradnu." dodala Mlejnková.

Více informací:      Bc. Radka Andrlová, odbor sociálních věcí

                               andrlova@mu.semily.cz

                               Lena Mlejnková, místostarostka města Semily

                               mlejnkova@mu.semily.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky