Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Program přeshraniční spolupráce zahájilo nakrojení dortu

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 27. 12. 2022 13:40
  • Rozvoj

Sdílet článek

Společné nakrojení dortu představiteli českého ministerstva pro místní rozvoj a saského státního ministerstva pro místní rozvoj zahájilo program přeshraniční spolupráce Interreg Česko – Sasko 2021-2027. Stalo se tak na nedávné konferenci v Ústí nad Labem. 

„Do posledního místa zaplněný sál dal tušit, že i v tomto období se můžeme těšit na celou řadu zajímavých projektů,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro řízení rezortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova. „Určitě je na co navazovat, v minulých obdobích vznikla celá řada přeshraničních projektových partnerství, která v mnoha případech přerostla i v osobní přátelství a já věřím, že tyto příklady dobré praxe motivují další zájemce k realizaci česko-saských projektů.“

Podrobnější informace lze nalézt na  webových stránkách programu www.sn-cz2027.eu. Zde se zájemci dozvědí vše podstatné. Významnou změnou oproti minulým rokům bude povinná konzultace projektového záměru za účasti všech partnerů, jejímž cílem je především zkvalitnění předkládaných žádostí, a tím zvýšení šancí žadatelů na úspěch v hodnotícím procesu. Příjemnou změnou v novém období bude zjednodušené vykazování výdajů, které by mělo přispět ke snížení administrativní zátěže příjemců.

Interreg Česko Sasko

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky