Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt Společně proti kouření vyvrcholil dnes v OC Forum

Šírová Květa

  • 30. 05. 2013 15:19

Sdílet článek

Projekt Společně proti kouření, jehož hlavním partnerem byl Liberecký kraj, vyvrcholil dnes v multikině CineStar v obchodním centru Forum v Liberci vyhodnocením výtvarné soutěže pro žáky základních škol. Měsíční kampaň pořádaná společností Maják byla zaměřena na žáky 8. a 9. tříd základních škol z celého Libereckého kraje a kladla důraz především na škodlivost pasivního kouření.

„Nad letošní kampaní Společně proti kouření jsem velmi ochotně přijal záštitu. Myslím, že zrovna ve věku žáků 8. a 9. tříd je rozhodnutí kouřit, či nekouřit zásadní pro jejich zdraví a budoucnost, proto je dobře, že kampaň byla zaměřena právě na tuto věkovou skupinu dětí. V poslední době se bohužel popelník stává častým objektem zájmu médií, takže kvituji kampaně podobného typu,“ říká hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který předával první cenu vítězné třídě z MŠ a ZŠ pro tělesně postižené v Liberci.    

Organizátoři pořádali kampaň již třetím rokem. Do akce se zapojily základní školy nejen z Liberce, ale také z Hodkovic nad Mohelkou, Hrádku nad Nisou nebo Nového Města pod Smrkem. Kampaň podpořil také náměstek primátorky pro školství a kulturu Kamil Jan Svoboda, který se slavnostního zakončení stejně jako hejtman kraje zúčastnil. K dětem promluvil i Petr Krásný, biskup Jednoty bratrské v Liberci, která je zřizovatelem společnosti Maják.

„Součástí kampaně byl i fotbalový turnaj žáků a čtyřicet preventivních programů, interaktivních přednášek přímo ve školách. Dalším prvkem kampaně byla i výtvarná soutěž, kdy děti nejen kreslily obrázky na téma škodlivosti kouření, ale také točily krátké videoklipy. V kampani jsme zdůrazňovali, že hlavní je s kouřením ani nezačínat,“ vysvětlil za organizátory ze společnosti Maják Petr Hampacher s tím, že společnost Maják za pomoci žáků škol uskutečnila během kampaně anketu o kouření v ulicích Liberce.

Na otázky odpovědělo 496 Liberečanů. Z toho bylo 30 % kuřáků. Více než polovina z nich přiznala, že pociťuje následky kouření na kvalitě svého života, a že by ráda s kouřením skoncovala.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky