Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

První letošní čarodějnice přilétly do Rádla na Milíře a zahrály si s dětmi fotbálek

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 04. 2014 16:55

Sdílet článek

Na dvě stovky dětí a jejich rodičů byly v sobotu 26. dubna zvědavy, zda ohlášené čarodějnice přiletí do Rádla na Jablonecku tradičně skoro o týden dříve, než do jiných lokalit.

Rádelské maminy (pro tento večer baby), hasiči  z Rádla i Proseče nad Nisou, starosta Miroslav  Šikola, městští strážníci  a další dobrovolní organizátoři se postarali, aby rej pohádkových bytostí po průvodu s lampióny z centra obce vyvrcholil zapálením vatry na tradičním místě sletu - na Milířích. Jedna nepozorná  kolegyně Saxany v ohni nakonec opravdu shořela.

Než skvělý večer zakončil mimořádně povedený ohňostroj oceněný dlouhotrvajícím potleskem a výkřiky nadšení, soutěžily děti v roztodivných maskách za dozoru dam na koštěti na malé slalomové trati, svezly se na koních a zahrály si  s přesilou čarodějnic i fotbálek. Všichni si pak opekli tradiční vuřty (děti fasovaly buřtík zdarma)  a shlédli Fireshow v podání tria mladých umělců z Jablonce nad Nisou. Čarodějnické veselí pak pokračovalo, už bez znavených dítek, až do pozdní čarodějné noci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky