Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Prvních šestnáct úředníků už umí aktualizovat územně analytické podklady

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 06. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5298|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Osvědčení o úspěšném ukončení kurzu převzalo 14. května na Technické univerzitě v Liberci šestnáct ze sedmnácti účastníků, kteří jej absolvovali v rámci projektu Profesní vzdělávání pracovníků pro zavádění, správu a aktualizaci územně analytických podkladů.

V přítomnosti ředitele Krajského úřadu Libereckého kraje Bohdana Tomáše je předal děkan Fakulty pedagogické TUL Miloš Raban.

„Je to výsledek spolupráce Katedry geografie na Fakultě pedagogické, Libereckého kraje a Krajského úřadu Libereckého kraje, které kurz zahájily koncem ledna letošního roku. Celý kurz obsahoval  výuku v celkovém rozsahu 160 hodin rozdělenou do třech modulů, dva dny terénní praxe a den pro prezentaci a obhajoby závěrečných absolventských projektů,“ informoval vedoucí Katedry geografie Václav Poštolka.

Většinu účastníků kurzu tvořili úředníci z obcí a měst, jejichž úkolem bude garantovat přípravu nové agendy územně analytických podkladů. Liberecký kraj ve spolupráci s TUL se stal prvním krajem,  který vychází vstříc požadavkům nového zákona o územním plánování,“

“Vzdělávací program reaguje na to, že s účinností nového stavebního zákona se jedním z nových územně plánovacích nástrojů stávají takzvané Územně analytické podklady,” vysvětlila Kateřina Lauermannová, vedoucí odboru územního plánování a stavebního řádu Libereckého kraje.

“Školíme zejména zaměstnance z deseti úřadů obcí s rozšířenou působností Libereckého kraje,” dodala.

Zájem o výsledky a zkušenosti z projektu projevila mongolská strana.  Zkušenosti z kurzů a projektu budou rovněž významným přínosem pro nově otevírané studium Aplikované geografie na FP TUL.

„Mongolský velvyslanec Ochira Enkhtura projevil při návštěvě zájem o tento projekt. Šlo mu především o využití našich zkušeností z projektu v podmínkách Mongolska,” uvedl Václav Poštolka.

Kurz je  prvním kurzem na TUL, který byl akreditován Ministerstvem vnitra ČR.

„Druhý kurz zahájíme v říjnu 2007 a potrvá do dubna 2008. Celý

projekt pak zakončíme v červnu příštího roku,“ připomněla Kateřina Lauermannová s tím, že  

Projekt Profesní vzdělávání pracovníků pro zavádění, správu a aktualizaci

územně analytických podkladů je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky