Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada Libereckého kraje rozhodla o zrušení dvou komisí

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 07. 2014 13:08

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje po projednání rozhodla o zrušení dvou svých komisí - Komise pro veřejné zakázky Rady LK a Protikorupční komise Rady LK.

Youtube video Dále pracuje těchto 5 komisí Rady LK zřízených 22. ledna 2013, které jsou podle zákona o krajích iniciativním a poradním orgánem a ze své činnosti se rovněž zodpovídají Radě LK – Komise pro nakládání s nemovitým majetkem kraje, Komise kulturní, Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování, Komise protidrogová a Komise sportovní.    

Komise pro veřejné zakázky se zabývala definováním podmínek zadávání veřejných zakázek a aktivně se podílela na přípravě novely směrnice řešící tuto problematiku, svůj úkol splnila a její další existence je z pohledu dalšího přínosu v současné době nadbytečná.

Komise protikorupční dostala při svém zřízení jako stěžejní úkol zpracovat a předložit k projednání a schválení radě kraje Protikorupční strategii LK. To se komisi za celou dobu své činnosti nepodařilo, a to ani ve formě návrhu, tezí nebo alespoň vize. „Účel a smysl další existence protikorupční komise byl tedy velmi nejasný,“ uvedl hejtman LK Martin Půta s tím, že také s ohledem na náklady vynaložené na fungování protikorupční komise za více než rok činnosti a porovnání s reálnými přínosy a výsledky její práce je nutné konstatovat, že další existence protikorupční komise se jevila členům rady jako nadbytečná.

(Od roku 2013 (1. zasedání komise) dosud bylo vyplaceno 191.600,- Kč. Komise zasedala v tomto období 13x a měla 6 členů včetně předsedy.)

O činnosti komisí a záměru na zrušení některých z nich byla opakovaně vedena koaliční jednání, a to 28. 4. 2014, dále 12. 5. 2014, 7. 7. 2014 a 14. 7. 2014, návrh na zrušení uvedených dvou komisí pak byl předložen radě kraje na jejích schůzích 1. 7. a 7. 7. 2014.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky